Szűcs Szabina: az volt a célom, hogy végre itt lehessek a nagyok között

Sport, 2024.03.03

Szűcs Szabina többpróbázó jobb eredményt szeretett volna elérni Glasgowban, de reméli, a fedett pályás atlétikai világbajnokságon szerzett tapasztalatokat hétpróbában is tudja majd kamatoztatni.

A BHSE többpróbázója pénteken a tizedik helyen zárt női ötpróbában első felnőtt világversenyén.

Szűcs remek formában kezdte a szezont, januárban ugyanis megdöntötte Krizsán Xénia 2015-ben elért 4478 pontos U23-as országos csúcsát (4491), majd két héttel később 4588 pontra javította saját rekordját.

"Szerintem ez óriási fejlődést mutat mentálisan és fizikálisan egyaránt, és az is hatalmas dolog, hogy nem amiatt jutottam ki a vb-re, mert visszaléptek előlem, hanem a világranglista második legjobb eredményével utazhattam ide. Ez önbizalmat adott, hogy elhiggyem, igenis itt van a helyem, mert ez volt a célom, hogy végre itt lehessek a nagyok között" - mondta az MTI-nek az U20-as világbajnoki bronzérmes versenyző.

Kiemelte, szeretett volna jobban teljesíteni, még úgy is, hogy sérülten érkezett Skóciába.

"Ha nincs ez a saroksérülésem, akkor sokkal jobb helyezést, illetve több pontot tudtam volna elérni. Ennek ellenére lehet, hogy az egyéni csúcs akkor sem jött volna össze, mivel mégiscsak az első felnőtt világversenyem volt, ahol benne van, hogy egy kicsit elizgulja az ember" - mondta a háromszoros szabadtéri és fedett pályás magyar bajnok. Megjegyezte, egyéni csúccsal dobogós lehetett volna, de hiába volt több utánpótlás világversenyen, már a bemelegítésnél és a bevonulásnál érezte, a felnőttek között teljesen más versenyezni és az izgalom miatt ugrott ki a 60 méteres gátfutást rajtjánál.

A 22 éves magyar atléta arra is kitért, hogy a magasugrás és a távolugrás előtt nagyon fájt a sarka, ez azonban a futásoknál nem igazán befolyásolta a teljesítményét. A súlylökést tartja a leggyengébb számának, amit most nem igazán tudott eltalálni.

Szűcs számára ezzel lezárult a fedett pályás szezon, amelyben egy plusz állomásként szerepelt a glasgow-i vb, mivel elsődlegesen a római Európa-bajnokságot célozta meg az év elején, de reméli, hogy a vb-n szerzett tapasztalatokat majd szabadtéren is tudja majd kamatoztatni hétpróbában.

"Az edzőmmel úgy gondolkodunk, hogy először jöjjön az Eb, és ha ott, vagy addig szabadtéren jól teljesítek, az akár azt is hozhatja magával, hogy kijutok az olimpiára" - jegyezte meg a párizsi játékokkal kapcsolatban. A hazai mezőny kapcsán kiemelte, nagyon motiválja Nemes Rita és a fedett pályán Eb-bronzérmes, a tavalyi budapesti vb-n negyedik Krizsán Xénia teljesítménye, akik a verseny után egyből gratuláltak neki és nagyon várja már, hogy egy másik magyarral együtt versenyezzen többpróbában a nemzetközi porondon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!