Tanítsd meg gyermekednek a kerékpározás alapjait futóbicikli segítségével

Sport, 2020.05.20

Gyerekeknek nagy élmény a biciklizés. Szinte mindannyian visszaemlékezhetünk azokra az időkre, amikor a nagyszülők, szülők tanítottak bennünket a kerékpározás fortélyaira.

Futóbicikli Hol a seprűnyél, hol egy jó adag lendület volt segítségünkre. Azonban a fontos leckéket követően egyikünk sem akart leszállni a bringáról. Manapság számos olyan eszközt kifejlesztettek, amelyek segítik a gyermekeket a hagyományos biciklizés mozzanatainak elsajátításában. Legjobb megoldást a tanulóbicikli, vagy más néven futóbicikli jelentheti, amely az első pillanatok egyikét foglalja magába, amikor a gyerek két lábról két kerékre áll. Ezt mondhatjuk a biciklizés első lépésének, így nélkülözhetetlen a gyermek életében.

A futókerékpár használatának előnyei

A futóbicikli garantálhatja a sikerélményt a gyermekeknek már az első kipróbálást követően, mivel mindamellett, hogy a kerékpározás teljes mozgásanyaga elsajátítható, később, mikor gyakorlatot szerez, akkor akár nagyobb sebesség is elérhető a kerékpárral. Így a gyermek nem fog félni a nagyobb biciklitől és bátran felülhet rá, hogy gyakorlatot szerezzen. A futóbiciklinek hála, egyensúlyérzéke kifinomultabbá válhat, így a nagy biciklit már sokkal magabiztosabban fogja kezelni.  

Mivel a futókerékpár esetében mindkét lába a földön van és képes támaszkodni, így nem fog elesni a mozdulatok közben. A régen is kapható játék motorokhoz hasonlít legjobban felépítésében, azonban kialakítása sokkal kifinomultabb és modernebb. A hátsó kereke duplázva van, így az egyensúly megtartása sokkal egyszerűbbé válik, nyergét alacsonyra lehet állítani, így kisebb gyerekeknek is megfelelő eszköz lehet a tanuláshoz és a szórakozáshoz egyaránt. Mindezen felül a nyereg három, míg a kormány kettő pozícióba állítható, így teljes mértékben a gyermek méretéhez lehet igazítani a kerékpárt.  

A futókerékpár jellegzetességei

Amennyiben már nagyobb gyakorlatot szerzett a kis tanonc a futóbiciklin, akkor le lehet szerelni a hátsó dupla kereket, ezzel is egy picit közelebb kerülhet a hagyományos kerékpározás jelenségéhez. A megvásárolt termék tartalmaz minden olyan alkatrészt, amely segítségével ezek az állítások véghez vihetők. Mindemellett megvásárolható a már nehezített verzója is, amely alapjáraton nincs felszerelve dupla kerékkel, valamint magasabb vázzal rendelkezik, így magasabb termetű, valamint idősebb gyermekek is bátran használhatják.  

Számos különböző színben és mintával kapható, így amennyiben a vásárlás mellett döntesz, mindenképpen vidd magaddal gyermekedet, hogy az ő személyiségéhez illőt ki tudd választani. Amennyiben te is szeretnéd beszerezni gyermeked számára az első kerékpáros mozzanatok kialakulásáért felelős futóbiciklit, akkor keresd fel a Bicajozz.hu weboldalát, ahol számos típus közül válogathatsz a gyermek igényeinek megfelelően.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!