Tekvondó Eb - Elődöntős és már biztosan érmes Salim Omar

Sport, 2024.05.09

Elődöntőbe jutott és már biztosan szerez érmet Salim Omar Gergely a tekvondósok belgrádi Európa-bajnokságán.

Az olimpiai kvótás 21 éves versenyző a 63 kilogrammosok között az első mérkőzésén 2:0-ra verte a holland Riad Bouhmidát, ezzel a legjobb 16 közé jutott, ahol a spanyol Joan Jorquera Calánál ugyancsak két menetben bizonyult jobbnak. Utóbbi mérkőzésen az első menetet 16-8-ra, a másodikat 10-7-re nyerte a - hazai szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint.

A Tokióban 58 kilogrammban olimpiai ötödik helyezett, 54 kilóban vb-aranyérmes és kétszeres Európa-bajnok Salim Omar a negyeddöntőben az albán Juirdo Canival találkozott. Rögtön támadólag lépett fel, és 4-0-ra elhúzott. Fél perc sem telt el, mikor már kilenc ponttal ment el és mindössze 45 másodpercet töltöttek a páston, mikor kialakult a menetgyőzelmet jelentő különbség. Salim Omar a második felvonást egy látványos fejrúgással kezdte, ami után ápolni is kellett az albán riválist. Pár másodperc után kiderült, Cani nem tudja folytatni a mérkőzést, így mindössze 13 másodperc alatt lerendezve ezt a menetet, és 2-0-val masírozott az elődöntőbe a kétszeres Európa-bajnok.

Az első nap másik magyarja, a 73 kilogrammban induló Füredi Rebeka 2:1-re kikapott a nyolcaddöntőben a tokiói olimpián ezüstérmes brit Lauren Williamstől. Az első menetet 7-2-re megnyerte, a másodiknak 2-14-es állásnál lett vége, majd a harmadikban is pontkülönbséggel, 13-0-ra bizonyult jobbnak a brit.


A magyarok további Eb-programja:
péntek: Salim Sharif (58 kg), Patakfalvy Luca (53 kg), Bailey Kelen (87 kg)
szombat: Márton Viviana (67 kg), Józsa Levente (68 kg), Csáki Hanna (46 kg)
vasárnap: Márton Luana (57 kg), Gueli Zoé (62 kg)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!