Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Tokió 2020 - Hétéves folyamat eredménye, hogy a 3x3-as kosárlabda olimpiai szám lett

Sport, 2017.06.13

Károlyi Andrea, az Európa-bajnoki címvédő magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint hétéves folyamat eredménye, hogy a szakág bekerült a 2020-as tokiói olimpia programjába.

Az M4 Sport keddi Sportreggeli című műsorában nyilatkozó szakember úgy véli: főleg az elmúlt két évben készült nagyon az ötkarikás felvételre a szakág, melynek berkeiben már tavaly az a szóbeszéd járta, kilencven százalék, hogy Tokióban szerepelhetnek.

"Egyelőre nemenként 32 játékos lehet ott Japánban, ami nyolc-nyolc csapatot jelent" - mondta Károlyi. Hozzátette: hiába Eb-címvédő a magyar női csapat, biztos abban, hogy nagyon nehéz lesz bekerülni a kijutó együttesek közé.

"Egyelőre még nem tudjuk a válogatási elveket, de valószínűleg Európából három ország lehet majd ott Tokióban" - jelentette ki.

A szövetségi kapitány kitért arra is, hogy még nem tudni, a nemzetközi szövetség mit szeretne kezdeni a szakággal, amelyet - főleg a nőknél - egyelőre a hagyományos kosárlabda mellett, nyári kiegészítésként játszanak a játékosok.

"Még számunkra is kérdéses, melyik irányba megy el a 3x3-as kosárlabda, de véleményem szerint a kis országokban nem nagyon fogják tudni különválasztani az öt az öt elleni verziótól" - vázolta Károlyi Andrea.

A jelenleg a franciaországi világbajnokságra készülő válogatott játékosa, Süle Krisztina arról beszélt, a szakág elsősorban annak köszönheti az olimpia műsorába való bekerülését, hogy látványos és gyors. A találkozók tíz percig vagy 21 szerzett pontig tartanak, s ezáltal jól közvetíthetőek a mérkőzések.

"Biztos, hogy a szombaton kezdődő vb-n remek lesz a hangulat, a következő években pedig kiderül, azok az országok, amelyek a nagypályás kosárlabdában jók, ám erre a szakágra eddig nem fektettek nagy hangsúlyt, hogyan változtatnak majd az elképzeléseiken" - mondta a kosaras.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!