Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Torna vk - Dévai Boglárka és Kovács Zsófia is ezüstérmes Szombathelyen

Sport, 2017.09.09

Dévai Boglárka ugrásban, Kovács Zsófia felemáskorláton nyert ezüstérmet a tornászok Szombathelyen zajló Challenge világkupa-versenyén, szombaton.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Dévai hibátlan gyakorlattal kezdett, és másodjára is csupán a leérkezésébe csúszott némi pontatlanság. Egészen az utolsó pillanatig az élen állt, de a két szép ugrást bemutató azeri Marina Nyekraszova végül 33 századponttal megelőzte.

A szer egyik legjobbja, a 42 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok üzbég Okszana Csuszovityina az első kísérleténél alaposan ellépte a leérkezést, ezért - bár a második gyakorlata kiválóan sikerült - lemaradt a dobogóról.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet. Csuszovityinát és a brit Amy Tinklert is meg tudtam előzni, ezért boldog vagyok. A szomorúságom oka, hogy a legvégéig vezettem, de Nyekraszova leérkezései szebbek voltak, ezért nekem csak a második hely jutott" - nyilatkozott Dévai.

Hozzátette, sokkal jobbnak érezte mindkét gyakorlatát, különösen az elsőt, mint a pénteki selejtezőben.

"A tavaszi kolozsvári Európa-bajnokság óta nem tudtam ilyen jókat ugrani, még én magam is meglepődtem. A másodikon azért van még mit javítani, és minél előbb szeretném az új ugrásomat is bemutatni" - mondta a Szombathelyi SI tornásza.

Felemáskorláton Kovács Zsófia az első helyen jutott a fináléba, de a döntőben nem tudta megőrizni ezt a pozíciót. Az egyéni összetett Európa-bajnoki ezüstérmese rendkívül energikus, látványos gyakorlatot mutatott be, amelybe mindössze egy apró pontatlanság csúszott, de a svéd Jonna Adlerteg öt tizeddel megelőzte.

"Elégedett vagyok, ebben most ennyi volt. Az első hely nem lett volna meg. Tegnap a svéd lány rontott, ezért csúszott hátrébb" - értékelt Kovács Zsófia. Hozzátette: örül, amiért szép gyakorlatot mutatott be, csupán azt sajnálja, hogy azt az átkötést ezúttal sem tudta megcsinálni, ami már pénteken sem sikerült neki.

"Ez továbbra is egy leépített gyakorlat az Európa-bajnoksághoz képest. Remélem, sikerülni fog néhány régi elemet visszarakni a világbajnokságig, mert ezáltal legalább öt tizeddel magasabb lesz a gyakorlatom kiinduló értéke" - mondta a Dunaferr SE versenyzője.

A férfiaknál a lólengés kettős japán sikert hozott: Kaja Kazuma győzött Maeno Fuja előtt. Kállai Zoltán csak a szakmai vezetők döntése alapján, a házigazda kvótáját kihasználva került a fináléba, ahol nyolcadikként zárt.

Talajon a japán Maeno győzött, aki azonos pontszámmal zárt, mint a világ- és Európa-bajnok román Marian Dragulescu, köztük a magasabb kiviteli pontszám döntött az ázsiai versenyző javára.

Gyűrűn a török Ibrahim Colak nyert a nap legmagasabb pontszámával (14,866).

Vasárnap a férfiaknál az ugrás, a korlát és a nyújtó, a nőknél a gerenda és a talaj fináléjára kerül sor 15 órától az Aréna Savariában. A versenynap egyetlen magyar indulója Kovács Zsófia (gerenda) lesz.


Eredmények,

férfiak:

talaj:

-----
1. Maeno Fuja (japán) 14,200 pont
2. Marian Dragulescu (román) 14,200
3. Ahmet Onder (török) 13,933
...10. Boncsér Krisztián
...22. Kardos Botond


lólengés:

--------
1. Kaja Kazuma (japán) 14,433
2. Maeno 14,266
3. Filip Ude (horvát) 14,133
...8. Kállai Zoltán 13,000
...12. Selmeczi Bánk


gyűrű:

-----
1. Ibrahim Colak (török) 14,866
2. Marco Lodadio (olasz) 14,433
3. Jevgenyij Judenkov (ukrán) 14,233
...17. Kardos Botond
...20. Dudás Norbert


nők:

ugrás:

-----
1. Marina Nyekraszova (azeri) 14,049
2. Dévai Boglárka 14,016
3. Brooklyn Moors (kanadai) 13,533
...16. Tömböl Boglárka


felemáskorlát:

-------------
1. Jonna Adlerteg (svéd) 14,200
2. Kovács Zsófia 13,700
3. Rose Woo (kanadai) 13,066
...12. Al-Salty Dália
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!