U21-es labdarúgó-válogatott - Szélesi: meg kell jelennie a pályán, hogy a játékosok győzni akarnak

Sport, 2024.03.25

A csütörtöki, hazai barátságos találkozó után kedden tétmérkőzésen is bemutatkozik új pozíciójában Szélesi Zoltán, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott március elején kinevezett szövetségi edzője, aki szeretné, ha a pályán látszódna: csapata győzelemre játszik.

A korosztályos együttes a múlt héten 2-0-ra nyert a moldovaiak ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, most pedig a kazahok vendégeként Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Almatiban.

Szélesi az M1 aktuális csatornának elmondta: örül, hogy csapata Moldova ellen sokszor eljutott a támadózónába és "kisebb-nagyobb-közepesebb" helyzeteket kialakított, sokat visszakapott abból, amit szeretett volna látni, de a befejezéseknél hatékonyabbnak kell lenni.

"Összességében két edzés után sokat kaptam vissza a srácoktól Moldova ellen, de a befejezéseknél sok hiányzott pontosságban és érintésekben, illetve döntésekben, hogy mikor cselezek, mikor passzolok, mikor lövök, mikor tolok még egyet" - vélekedett, majd úgy folytatta: a helyzeteket meg kell próbálni minél nagyobb számban gólra váltani, veszélyeztetni kell az ellenfél kapuját, szeretné, ha csapata győzelemre játszana.

Az eltiltott Baráth Péter nem tartott a csapattal, Yaakobishvili Antal azonban - aki egy ütközésnél kisebb sérülést szenvedett -, elutazott a többiekkel és akár bevethető is lesz.

A magyar U21-es válogatott, amely hat mérkőzés után a B csoportban a negyedik helyen áll a spanyolok, a skótok és a belgák mögött, illetve a kazahok és a máltaiak előtt, kedden - közép-európai idő szerint - 15 órakor lép pályára. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti. Ezt követően az ősszel további három mérkőzése lesz az együttesnek.

A kilenc csoportgyőztes Eb-résztvevővé válik, a csoportmásodikak közül a legjobb három szintén, a további hat pedig a rájátszásban küzdhet a fennmaradó három helyért. A jövő évi Európa-bajnokság házigazdája Szlovákia, amelynek válogatottja automatikus résztvevő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!