Új támogató a vízilabda-szövetségnél

Sport, 2023.07.05

Új támogatóval bővült a magyar vízilabda-család, a Daikin Hungary Kft. a jövőben a sportág utánpótlását segíti.

"Új partnerrel bővül a magyar vízilabda-család. Külön öröm, hogy nem egy meglévő támogató hosszabbít velünk szerződét, hanem egy új szponzor áll mellénk" - mondta a Margitszigeten a Széchy-medence mellett tartott szerdai sajtótájékoztatón Madaras Norbert, a magyar szövetség elnöke.

Az olimpiai bajnok szakember megjegyezte, hogy bár a TAO-támogatások a költségek egy részét lefedik, szükség van minden segítségre. Arról is beszélt, hogy 2019-ben elindult egy program, amely az U20-as férfi csapat másfél hete nyert világbajnoki címében csúcsosodott ki. Az elnök elmondta: bízik benne, hogy a mostani fiatal világbajnokok közül többen ott tudnak majd lenni a 2028-as olimpiai csapatban. Az U20-as korosztályban eddig két magyar vb-címet jegyeztek fel a krónikások (1995 és 2007), és abból a két csapatból 19 olimpiai arany született.

Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a hűtéssel, fűtéssel, légtechnikával foglalkozó cég büszke távol-keleti, japán gyökereire.

"A japán kultúrában és a cégnél is fontos, hogy csapatban gondolkodunk. A csapatsikerek érdekében azonban az egyéni érdekek néha háttérbe szorulnak, csak így lehetünk együtt eredményesek. Támogatásunknál a legsikeresebb magyar csapatsportot választottuk, elköteleződtünk az utánpótlás, vagyis a fiatalok és a jövő támogatása mellett." - fogalmazott.

"A kirakat mindig a felnőttcsapat, a támogatók is őket találják meg először. A Daikin támogatása azért is jelentős, mert azt a korosztályt segítik, akik egyszer a kirakatba kerülhetnek, de az ő eredményük, az utánpótlásklubok munkája nélkül nem lesznek sikerek. Nagyon fontos, hogy folyamatosan legyenek olyan fiatal játékosok, akik versenyhelyzetet teremtenek a felnőtteknek, mert csak így lehet sikeres a magyar vízilabda" - hangsúlyozta az olimpiai bajnok Székely Bulcsú, az utánpótlásbizottság vezetője, az 1995-ös U20-as világbajnok csapat tagja.

Az új szerződés egy év plusz opcióval köttetett meg, és a "bemutatkozása" a július második hetében Szegeden sorra kerülő U17-es Daikin Kupán lesz, amelyen Európa legjobb csapatai és az amerikai válogatott vesz majd részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!