Varga Zsolt: a világkupára felkészülési tornaként gondolok

Sport, 2023.06.15

Varga Zsolt szövetségi kapitány a felkészülés egyik állomásaként tekint a Los Angelesben sorra kerülő férfi vízilabda világkupa nyolcas döntőjére.

A szakember csütörtökön az MTI-nek elmondta, azokkal a játékosokkal, akik már múlt hétfő óta a Margitszigeten készülnek, előkészítő munkát végeztek, ami "eléggé megterhelte" őket.

"A bajnoki döntő időszakában az a fajta kondi, amit most csináltunk, nem jelenhetett meg. Bizonyos játékosoknál a lábra helyeztük a hangsúlyt, ami egy komoly izomcsoport, így savasodást tud előidézni, emiatt is lehettek többen fáradtak" - nyilatkozta a tréner, aki ugyanakkor már látja, hogy kezd visszajönni a kerettagok formája.

Varga kifejtette: most, hogy szerdán a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében érdekelt játékosok is csatlakoztak a felkészüléshez, folytatják a munkát, melynek során a spanyolokkal fognak kétkapuzni, mielőtt elutaznak az Egyesült Államokba a világkupa szuperdöntőjére. A kapitány kifejtette, arra a vb-felkészülés egyik állomásaként gondol, már csak azért is, mert nem tudják oda is élesíteni magukat.

"A legfontosabb, hogy jó ellenfelekkel három hivatalos meccset tudunk játszani, ráadásul ezek bizonyos téttel is bírnak majd, hiszen ez mégiscsak egy világkupa" - jelentette ki Varga, akinek válogatottja a Los Angeles-i hazaút után három napot Magyarországon készül, majd a fukuokai világbajnokság előtti közvetlen felkészülést Kiotóban folytatja.

A magyarok - akik a legutóbbi, 2018-as kiírást megnyerték - a vk-döntő június 30-i negyeddöntőjében a görögökkel csapnak össze.

A fukuokai világbajnokság férfi vízilabdatornája július 17. és 29. között lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!