Legendák Találkozása - "Wir tényleg leben Opel"

Autók, 2015.05.18

Idén immár 5. alkalommal várták a körbe zárt villám szerelmeseit a Hungaroringen, az Opel hagyományos Családi Fesztiváljának keretein belül.

Opel Legendák Találkozása - 2015.05.17. A nagyszabású, szombati rendezvényen volt minden, mi szem-szájnak ingere, a gyönyörű gyári modellektől, újdonságokon át, egészen a régebbi, de igényesen átépített Opeleken keresztül. A kilátogató tömeget gördülékeny fogadtatás és csinos hostess lányok várták. A családi fesztiválra betérőket első körben az importőr által kínált olyan új modellek fogadták, mint a sportos kis méregzsák, ADAM S, ADAM Rocks, valamint a legutóbbi nemzetközi autószalonon bemutatott Corsa OPC. Az ADAM család kis crossover-ét például nem is hagyták parlagon az érdeklődök, mindig ült benne valaki. No de tovább haladva az Astrák és Insigniák tömegén, a számomra legérdekesebb részhez, a Tulajdonosi Autó Kiállításhoz érkeztünk, ahol számos, nagyon szépen megépített Opel várta a kilátogatókat.

Az elmondható, hogy a kicsit öregecske Calibrák kora "leáldozott", helyüket az utódnak kikiáltott - de ugyebár nem az - G Astra Coupé-k vették át, amelyből rengeteg szépen összerakott példány volt a placcon. Az egyik legszebben megépített, vélhetőleg Magmarot piros Calibrából egy idősebb, őszes szakállú úr mosolygott vissza a nézelődőkre. A Bertone kupék színskálája meglehetősen széles spektrumon mozgott, hiszen az aranytól, a kéken át, a kommersz ezüstig minden megtalálható volt. A kínálatból persze a típus kabrió változata sem hiányozhatott, jó néhány tulajdonos regisztráltatta autóját, még régi jó ismerősünk, Hudák Zsolti is, a barna metál szépséget. A szépen összerakott F és G Astrák, régi Manták mellett a kisautó kategória is képviseltette magát, amelyben leginkább egy porig ültetett és morcosított Opel Tigra, valamint egy Corsa Combo tűnt ki a sorból. Mindkettőre, de főleg a kis áruszállítóra, milliókat költhetett gazdája, elég csak a Bara bőrözést említeni a bel és motortérben. A kis szépség még a Tuning World Bodensee-t is megjárta, tegyük hozzá nem alaptalanul.

A legtöbb szempár persze a piros Speedster turbóra szegeződött, amelyről tulajdonosa szívesen mesélt az érdeklődőknek. A z20let motorral szerelt ultrakönnyű és minimalista csöppség igazán impozáns adatokra képes, elég csak a gyári 4,9 másodperces százas sprintet említeni. A kiállítói autók között ugyan nem, de az egyik boxban több Opel GT is feltűnt, ráadásul a régi, bukólámpásból is láthatott két szépen restauráltat a nagyérdemű. A reinkarnáció, a 2 literes turbó motorral szerelt, közel 270 lóerős GT pedig személyes kedvencem, remek vonalvezetésű darab. A legnagyobb sikere a gyermekprogramok és koncertek mellett persze az OPC élményautózásnak, bajnokságnak, valamint gyorsulási versenynek volt.

Összegzés képen egyet tudunk csak ígérni, jövőre veletek ugyanitt:)

Tekintse meg a rendezvényen készült galériánkat is!
(Webrádió)

Galériánk

Opel Legendák Találkozása - 2015.05.17. Opel Legendák Találkozása - 2015.05.17.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!