Legóból kirakott modellel emlékezik meg első turbós autójáról a Porsche

Autók, 2018.04.17

A Porsche 1975-ben rukkolt elő a 930-as szériával, amelyben már feltöltős motort használt. A legendás modellnek egy Legóból készült "hasonmással" állít emléket a stuttgarti gyár.

Porsche 911 Turbo (930) Lego 1975 és 1977 között mintegy 2819 darabot gyártott a Porsche a 911 Turbóból, amelynek 3 literes motorját később lecserélte egy 3,3 literes egységre. Az első turbós Porsche sem volt gyenge a maga idejében, hiszen 256 lóerőt teljesített, ami akkor igen komolynak számított. Ma már nem számítana túl erősnek, hiszen eljárt felette az idő, de a sokadik utódja már 532 lóerőt teljesít és ez még csak a "mezítlábas" alap változat.  

A cég megalkotta a legendás előd Legó változatát, amelyben mind méretben, mind kialakításban egyezik a 930-as paramétereivel.  

A Legó kockák valamivel nagyobbak a megszokottnál, ezért ezeket valószínűleg külön gyártatta le a Porsche, egy azonban biztos, hogy a lime színű sportautó fiatal és idős Porsche rajongó szívét egyaránt megdobogtatja. Az autó a stuttgarti Porsche Múzeumban tekinthető meg.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!