A Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul a Jobbik-Konzervatívok

Belföld, 2024.03.26

Közérdekű bejelentéssel fordul a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz a kínai rendőrök tervezett magyarországi járőrözése miatt a Jobbik-Konzervatívok - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt elnöke.    

Arra várnak választ a hatóságtól, nem jelenti-e Magyarország szuverenitásának durva megsértését, ha egy olyan állam alkalmazottai vesznek részt a hazai közrend, közbiztonság fenntartásában, amely egy autoriter, polgárait kontrolláló "megfigyelő diktatúrát" tart fenn - hangzott el.

Tudni szeretnék: mi garantálja, hogy a magyar polgárok adatai nem kerülnek olyan kínai rendőrökhöz, akik visszaélhetnek azokkal, és "olyan módszereket honosíthatnak meg Magyarországon, amik lehet, hogy elmennek egy egypárt kommunista diktatúrában", de egy európai uniós és schengeni tagállamban nem.

Hangsúlyozta: a közrend, a közbiztonság fenntartását az alaptörvény rendelkezései szerint a hazai hatóságoknak kell biztosítaniuk. Ezt a feladatot nem lehet senkinek kiszervezni - fogalmazott a pártelnök. Számunkra a nemzeti szuverenitás nem egy politikai termék, hanem egy nagyon fontos kérdés - jelentette ki a politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!