Biztos, hogy év végén bezárja szegedi üzletét az eMAG

Belföld, 2023.12.28

Eddig csak sejteni lehetett, ami mára biztossá vált, december 30-án végleg bezárja szegedi üzletét az eMAG.

eMAG Szeged A bezárás ténye nem meglepő, amelyről portálunkon írtunk először.  

A mostani hírnek azért volt előszele, ugyanis karácsonykor már nem lehetett a szegedi üzletbe rendelni személyes átvétellel. Portálunk meg nem erősített információja szerint felmerült, hogy az eMAG a Napfény Park Bevásárlóközpontba teszi át a székhelyét, de erre kevés esély mutatkozik.  

Az Extreme Digital egykori üzletének bezárása nem példa nélküli, hiszen az eMAG korábban a debreceni üzletét is bezárta, vélhetőleg gazdaságossági okok miatt.   

Az Extreme Digitalt egyébként 2019-ben vette meg az eMAG, a két márka integrálása pedig már ezt követően megkezdődött. Az Extreme Digital egykori üzletei egyébként nagyon sikeresek voltak, tudomásunk szerint a szegedi is jól prosperált egykoron. Az eMAG koncepciója ugyanakkor érthető, hiszen főként online értékesít, a fizikai boltok fenntartása pedig jelentős költségekkel jár, úgymint bérleti díj, munkabér, rezsi költség, logisztika, egyéb költségek.  

A szegedi üzlet bezárásának tényét a cég honlapján is megtalálni, igaz eléggé eldugták a kíváncsi szemek elől, az üzletek között azonban rálelni. A bolt bezárása a vevők számára nem annyira tragikus, tekintettel arra, hogy csak Szegeden legalább 35 átvételi pont van ahol a rendelt árut át lehet venni. Az eMAG jelentős összegeket költött Easybox csomagautomata hálózatának fejlesztésére, Szegeden is több található.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!