BKK: még zajlik a munka a Határ úti metróállomásnál

Belföld, 2024.03.22

Még tart a  Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró korszerűsítése, a vártnál rosszabb műszaki állapot és a kivitelezés során feltárt problémák miatt az utastér egy részén még nem közlekedhetnek az arra járók - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken MTI-vel.

Azt írták, az 50-es villamos végállomásánál kialakított, próbaüzemben működő liftnek köszönhetően már akadálymentesen megközelíthetők a Határ úti metróállomás peronjai.

Viszont a felszín és az aluljárószint közötti másik lift megnyitása a közlemény szerint egyelőre nem lehetséges. A szükséges pluszmunkák és az építkezéstől függetlenül tapasztalt vizesedés miatt az üzembe helyezés majd a teljes beruházás elkészültekor várható. Mindez nem befolyásolja az aluljáró felújításának szerződéses határidejét.

A BKK és a kivitelező szakemberei, a műszaki ellenőrök és a leendő kezelő, illetve üzemeltető cégek is azon dolgoznak, hogy megoldják a problémákat, és az arra közlekedők - a jelenlegi terveknek megfelelően - még a tavasszal birtokukba vehessék a megújult és akadálymentes Határ úti gyalogos-aluljárót.

Az akadálymentesítés során nemcsak a lépcsők és az aluljáró burkolata újul meg, hanem átépítik a teljes üzemi teret, és korszerűsítik a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is.

Az összetett többletmunkák miatt hosszabb lett a metrófelújításhoz kapcsolódó beruházás, de éppen ezeknek köszönhető a többi között, hogy a teljes délpesti térség energiaellátása korszerűbbé és megbízhatóbbá válik; az utasforgalmi és a gépészeti távfelügyeleti rendszerek kapacitásának bővítése pedig tovább növeli a közlekedésbiztonságot és az üzemeltetési hatékonyságot - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!