Bútorszállítóval lebukott embercsempészeket ítéltek el Zalában

Belföld, 2024.03.20

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Lenti Járásbíróság egy román és egy görög embercsempészt, aki bútorszállítóval próbált 29 külföldit Romániából Olaszországba szállítani - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Vándor Virág közölte: a Németországban élő román és görög állampolgárt egy német költöztető céggel rendelkező görög férfi 400 euróért cserébe bútorszállítással bízta meg 2023 nyarán.

A román férfinak először Temesvárra kellett vinnie, és egy zárt parkolóban kellett hagynia a teherautót. Amikor pár nappal később a vádlottak visszamentek a járműért, a megbízójuk, valamint egy ismeretlen külföldi személy telefonon közölte velük, hogy migránsokat kell egy Temesvár melletti erdőben felvenniük, és Olaszországba szállítaniuk.

A megváltozott tervet a két férfi elfogadta, a 29 migránst fel is vették a járműre, amelyben egy csapóajtó mögötti rejtekhelyen helyezték el őket. Útközben több alkalommal is megálltak, vizet adtak az utasoknak, majd a szlovén-magyar határ közelében egy igazoltatás során lebuktak.

A Lenti Járásbíróság előkészítő ülésén a vádlottak elismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság így jogerősen társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt mindkét férfit két és fél év börtönbüntetésre ítélte, továbbá öt évre kiutasította Magyarország területéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!