DK: sehol a világon nem engednek szabadon pedofil bűnelkövetőket

Belföld, 2024.03.20

Pedofil bűnelkövetőket, szexuális kizsákmányolókat sehol a világon nem engednek szabadon, sehol a világon nem mosdatnak ki - mondta a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője a párt A gyermekek védelme az intézményes bántalmazással szemben című konferenciáján.

Az online közvetített szerdai eseményen Dobrev Klára hangsúlyozta, több mint 24 ezer gyermek él állami gondozásban, az államnak pedig az a feladata, hogy szeretetteljes, bizalmi viszonyt alakítson ki velük, gondoskodjon róluk és nevelje őket.

Ebben a feladatban sok ezer rendkívül tisztességes ember vesz részt, akiknek a nevét Dobrev Klára szerint megbecstelenítette az Orbán-kormány az általa folytatott politikával és az általa képviselt értékrenddel.

Magyarországot megrengette az elmúlt hetek drámája - mondta. Az "ország két legfontosabb közjogi méltósága aktívan közreműködött abban, hogy pedofil bűncselekményekkel kapcsolatos ügyeket eltussoljanak, illetve a büntetéseket enyhítsék" - jelentette ki.

Az EP-képviselő annak a meglátásának is hangot adott, hogy a jogszabálymódosítások önmagukban nem oldják meg a problémákat, mert a törvények megváltoztatásával "csak egy olyan országban lehet eredményt elérni", ahol azok mindenkire egyformán vonatkoznak.

Dobrev Klára leszögezte, hogy aki nem néz szembe a bűnnel, aki nem hajlandó megérteni, hogy mi történt, az arra sem ad lehetőséget, hogy kijavítsák a rendszert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!