Elkezdődtek az európai uniós támogatású fejlesztések Zalaegerszegen

Belföld, 2024.03.21

Megérkeztek a szükséges európai uniós források, így elkezdték Zalaegerszegen a mintegy 8,5 milliárd forintos TOP Plusz programból megvalósuló fejlesztéseket - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a város közgyűlésének döntéseit ismertetve beszélt arról, hogy a 2027-ig tartó TOP Plusz fejlesztési programból elkezdődött a páterdombi városrész közösségi terének kialakítása, illetve a Zalaegerszeget Teskánddal összekötő kerékpárút megépítése.

A program elemei közé tartozik egy négy évszakos, fedett, fűthető, egész évben használható gyermekjátszóház építése, bölcsődék, óvodák, orvosi rendelők korszerűsítése.

Közösségi teret alakítanak ki a kaszaházai városrészben is, egységes intézményi energetikai irányítási rendszert is terveznek kiépíteni, illetve gazdaság- és iparfejlesztésre, kilátók építésére is szánnak az uniós forrásokból - sorolta a polgármester.

Kitért arra is, hogy idén 249 millió forint értékű ivóvíz-, illetve 455 millió forint értékű szennyvízágazati infrastrukturális fejlesztést valósítanak meg. A munkálatokat a város saját önkormányzati cége, a Zalavíz Zrt. végzi.

Balaicz Zoltán beszámolt arról, hogy a közgyűlés Gábor Miklósról nevez el egy teret. A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti tér - jelenleg az Ady utca része - felújítása nemsokára kezdődik, ezt a területet nevezik majd el a legendás színészről, a város szülöttéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!