Facsemetékkel pótolták a Kálvin téren kivágott fákat

Belföld, 2021.03.25

Február közepén számoltunk be arról, hogy a Kálvin téri református templom melletti területen kivágtak néhány idősebb fát. Most a terület rendezése zajlik, aminek része a kivágott fák pótlása is.

Február 17-én a szegedi belváros egy frekventált helyéről tűnt el néhány fa, ugyanis az úgynevezett kakasos templomtól balra lévő területen kivágták az összes fásszárú növényt. A munkálatokkal viszonylag gyorsan végzett egy brigád, a kivágott fákat gyorsan feldolgozták a helyszínen, úgyhogy hetekig csak a csonkok emlékeztetnek arra, hogy ott valaha fák álltak.

Mostanra kiderült, hogy a templom környékének komplex átalakítása zajlik, melynek része a facsemeték telepítése. Az egykori fák gyökereit ugyanis eltávolították, és szinte ugyanoda telepítették a csemetéket, ahol a korábban az idősebb növények álltak. Javában zajlik a teljes terület rendezése, ottjártunkkor például a Tisza Lajos körút felőli részt ásták fel.

Korábban megírtuk, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint ez egy magánterület, ahol az önkormányzati tulajdonú cégnek csak akkor van beleszólása az ott zajló átalakításba, ha védett fajtát vágnak ki. Erről nem volt szó, ráadásul most új fákat telepítettek a területre, úgyhogy a környék jellege nem változott meg jelentősen.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!