Harrach Péter: fontos a teremtett világ megőrzése és fejlesztése

Belföld, 2024.03.20

Fontos a teremtett világ megőrzése és fejlesztése - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-helyettese szerdán a Tolna vármegyei Udvariban.

Harrach Péter a párt Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű, faültetési programjának helyszínén kiemelte, hogy a kereszténydemokratáknak fontos a teremtésvédelem, a világot abban az állapotban szeretnék tovább adni, amelyben megörököltük.

"Az ember része a világnak, egyúttal gazdája is. Ez azt jelenti, hogy az ember beleviszi a tehetségét, szorgalmát, szándékát a világba, tovább fejleszti, hogy alkotó készségével gazdagítsa" - fogalmazott.

Ez példát jelent a gyerekeinknek is - tette hozzá.

A politikus arról is beszélt, hogy a trianoni békediktátum előtti Magyarország területének 26 százaléka volt erdő, a "csonkolás" után ez 12 százalékra csökkent. Már akkor nagy igény volt az erdőtelepítésre, amely a gazdasági válság és a második világháború alatt visszaszorult, de később, - még a Rákosi-korszakban is - folytatódott, tehát rendszereken át megvalósuló program volt.

Eljutottunk oda, hogy ma az ország 22 százaléka erdő, a cél a Trianon előtti állapot elérése és meghaladása - jelentette ki.

Azt mondta, a kormányzat ma olyan támogatásokat nyújt, amelyeknek köszönhetően komoly előrelépés történt az erdősítésben. A falültetésekben több civil szervezet is részt vesz, a KDNP a teremtésvédelem miatt csatlakozott a programhoz - közölte.

Az akció részeként a 290 lakosú községben 16 gyümölcsfát ültettek el.

Orbán Attila, a KDNP Tolna vármegyei elnöke elmondta, a pártnak 30 polgármester- és képviselőjelöltje van a vármegyében. "A faültetés azt is jelenti, hogy a közösségünk munkája egyre több gyümölcsöt terem Tolna vármegyében" - jegyezte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!