Hollik István: a teremtett világ védelmének előfeltétele a béke

Belföld, 2024.03.26

A teremtett világ védelmének előfeltétele az, hogy legyen béke és ennek sajnálatos aktualitása az ukrán-orosz háború - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője kedden a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Csépán, a párt Ültessünk, hogy élhessünk! című faültetési akcióján.

Hollik István azt mondta, hogy az akció mottója mindent összefoglal: azért ültetnek fát, hogy az utódoknak, a gyermekeknek egy élhető, békés, biztonságos Kárpát-medencét hagyjanak örökül.

Közölte, a faültetéssel ezt szimbolizálják, amellett, hogy a csépai lakosoknak is segítséget nyújtanak ezzel. Hozzátette: a településen őshonos gyümölcsfákat ültetnek el, amelyek termését a helyiek tudják majd fogyasztani.

Nekünk kereszténydemokratáknak van egy sajátos viszonyunk a teremtett világ védelméhez- fogalmazott. Szavai szerint nekik ez "nem egy politikai agenda, nem egy ideológia", hanem a teremtett világ védelme az a természetes létállapotuk. Úgy gondolják, hogy "a Jóisten az embert a természettel összeteremtette", hiszen a fák adják az embereknek az életet jelentő oxigént, és az ember által kilélegzett szén-dioxid pedig a fáknak szükséges, hogy élni tudjanak. Ezt a harmóniát, ezt a természet és ember közötti egyensúlyt hívják teremtett világ védelmének - közölte.

Kiemelte: biztos lehet abban minden magyar állampolgár, hogy ameddig a Fidesz-KDNP fog kormányozni addig ez a szemlélet fog uralkodni a kormányzás során. Éppen ezért biztosak lehetnek abban, hogy a Kárpát-medence egy békés, élhető hely lesz a jövőben - jegyezte meg. Ehhez azonban nem elég beszélni erről, hanem cselekedni is kell, fát kell ültetni - hangoztatta.

A teremtett világ védelméhez fontos, hogy mi emberek békében éljünk egymással - mondta. Mert hogyan tudnánk védeni a természetet, ha még egymásra sem vigyázunk? - tette fel a kérdést.

Ahhoz, hogy figyelni tudjunk a természetre, előbb figyelnünk kell egymásra- mondta Hollik István, megjegyezve: ők ennek a szellemében politizálnak.

Pintér Csaba Gábor, Csépa polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy asz aszályos időszak megnehezítette a parkosítási elképzeléseik megvalósítását. Hozzátette: nagyon sok munkát fektettek a zöldfelületek megújításába, építésébe. Megköszönte a KDNP segítségét, hogy az akciónak köszönhetően tizenöt facsemetével gazdagodhat a település. Bíznak abban, hogy maradandót alkotnak az utókornak - mondta.

A beszédek után elkezdték a fák ültetését. Az idősek otthona területére tíz, az önkormányzati konyhánál pedig öt facsemetét ültetnek majd el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!