Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.03.20

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Kelet-európai-síkságtól egészen Franciaország déli részéig egy nagy kiterjedésű anticiklon terül el. Ennek köszönhetően Európa legnagyobb részén nyugodt, napos, bár a sokéves átlagnál nagyrészt hűvösebb az idő. A Brit-szigetek térségében, valamint az Ibériai-félszigettől nyugatra egy hullámzó frontrendszer található, ezért ott felhős és csapadékos az idő, a napi csapadékösszeg Észak-Írországban meghaladja a 40-50 mm-t is. A frontrendszer előterében délies széllel szubtrópusi levegő áramlik Spanyolország fölé, ahol a legmagasabb nappali hőmérséklet több helyen is eléri a 29 fokot, sőt Lorca településen már 30 fokot is mértek.

A Kárpát-medence időjárására szerdán még egy magassági hidegörvény van hatással, amely fokozatosan kelet felé helyeződik és közben nyugat felől enyhül is az idő, ezért hajnalban már csak helyenként fagyhat.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Éjszaka főleg a Dunától keletre eső területeken megvastagszik a felhőzet, másutt fátyolfelhős lesz az ég. Csütörtökön változóan felhős idő várható nyugat felől délutántól növekvő, vastagodó felhőzettel, de általában többórás napsütéssel. Csütörtök estétől a Dunántúlon egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, addig csapadék nem lesz. A nyugatias szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, már csak helyenként fordulhat elő légköri fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 13 és 18 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!