Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.03.23

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Skandináv-félszigettől a Pireneusokig egy hosszan elnyúló, hullámzó frontálzóna található. A front mentén jellemzően borult az idő, és több helyen fordul elő csapadék, de jelentősebb - 10 mm-t meghaladó - csapadékösszeget csak kevés helyről jelentettek. A front előterében délies áramlással szubtrópusi levegő érkezik Európa déli, délkeleti területeire, Spanyolországban a csúcshőmérséklet több helyen is eléri a 30 fokot. A front mögött ugyanakkor hidegebb levegő árasztja el a kontinens északnyugati felét, ezért ott 15 fok alatt maradnak a maximumok.

A Kárpát-medence a hullámzó front előtt helyezkedik el, ezért szombaton erősödik a nappali felmelegedés, este, éjszaka azonban viharossá fokozódó északnyugati széllel áthalad felettünk a front, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet.


Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------

A kevésbé felhős részeken beborul az ég. Vasárnap csökken a felhőzet és a gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Reggelig frontális csapadékzóna vonul fölöttünk esővel, záporral, helyenként zivatarral is, vasárnap szórványosan fordulhat elő záporos csapadék. Az északnyugatira, északira forduló szelet főleg a Dunántúlon, valamint éjszaka a Bodrogközben kísérhetik viharos lökések. Vasárnap már csak záporok, zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős, viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 12, 13 fok körül alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!