Kilakoltatási moratóriumot követel a Jobbik

Belföld, 2024.03.20

Kilakoltatási moratórium bevezetését követelte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A Rákosrendezőre tervezett gigaberuházás helyszínén a politikus arról beszélt: elfogadhatatlan, hogy a területen lévő mintegy kéttucatnyi szolgálati lakásban élőket úgy kezdték el "kitakarítani" onnan, hogy van, akinek 30 év után 30 napja lesz csupán elhelyezést találni.

A politikus szerint az eljárás lehet jogszerű, de elfogadhatatlan, hogy a külföldi beruházó érdeke megelőzi a magyar emberekét.

Z. Kárpát Dániel azt sürgette az interneten is közvetített eseményen: mondjanak ki kilakoltatási stopot a területre addig, amíg legalább a jelenlegit elérő, de inkább jobb minőségű, az érintettek által is elfogadott lakást nem kapnak a most itt élők.

A politikus hangsúlyozta: az egész országban le kellene állítani őszig a kilakoltatásokat, mivel az önkormányzati választást követő "várhatóan zavaros hónapok alatt" a települések vezetése a minimálisan elvárható védelmet sem tudja megadni az ott élő bajba kerülteknek.

Egyben szorgalmazta, hogy a kormányzat a rákosrendezői óriásberuházás területére tervezett infrastrukturális beruházásokra szánt 300 milliárd forintot fordítsa a piaci ár maximum feléért igénybe vehető bérlakások építésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!