Király Nóra: a cél, hogy az áldozatsegítő központok "láthatóvá váljanak" az emberek számára

Belföld, 2024.03.27

A cél, hogy az áldozatsegítő központok "láthatóvá váljanak" az emberek számára - jelentette ki az igazságügyi tárca miniszteri megbízottja szerdán Békéscsabán.

Király Nóra az áldozatsegítésről szóló szakmai egyeztetés utáni sajtótájékoztatón elmondta, országos szinten több mint 150 együttműködési megállapodása van az Igazságügyi Minisztériumnak az áldozatsegítés területén.

Hangsúlyozta: nagyon hisznek a közös munkában, az együttműködésben, és abban, hogy együtt, közösen el tudják azt érni, hogy minél kevesebb bűncselekmény mellett minél több áldozatnak segítsenek.

Király Nóra kiemelte, 2025-re azt szeretnék elérni, hogy minden vármegyében legyen áldozatsegítő központ, valamint, hogy még több együttműködési megállapodást kössenek civil és egyéb szervezettekkel, egyházakkal, állami cégekkel.

Vörös Ferenc, Békés vármegyei rendőrfőkapitány azt mondta, a rendőrségnek nemcsak az a dolga, hogy felderítsen egy ügyet, hanem az is, hogy az áldozatok "terheit valamelyest enyhítse". Úgy fogalmazott, az áldozatoknak felajánlják az áldozatsegítő központot, és tájékoztatják őket az ügymenetről. Hozzátette: ezt általában pozitívan fogadják.

A rendőrfőkapitány emlékeztetett arra, hogy amíg nem épült meg a most egyéves Békéscsabai Áldozatsegítő Központ, addig a rendőrfőkapitányság épületében működött egy áldozatsegítő pont, és már akkor is elfogadták a sértettek a felajánlott segítséget. Elmondta: a vármegyében tavaly 4300 körül volt az ismert bűncselekmények száma, amelyből mintegy 550 sértett vette igénybe valamilyen módon az áldozatsegítő rendszert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!