LMP: Budapestnek új HÉV-kocsikra van szüksége

Belföld, 2024.03.21

Budapestnek nem "gyurcsányozásra és orbánozásra", hanem új HÉV-kocsikra van szüksége - jelentette ki Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta: Budapest a pártpolitikai csaták színtere lett, és ez meglátszik a főváros fejlődésén is. A HÉV-ek mintegy nyolc éve kerültek fővárosiból állami tulajdonba, azóta elodázzák a fejlesztéseket és ritkítják a járatokat, ami nem segíti a főváros fenntartható fejlesztését - közölte.

Bakos Bernadett szerint első lépésként a fővárosnak valahogyan vissza kellene venni a HÉV-eket, csak így érhető el, hogy azokat megfelelően lehessen integrálni a budapesti közlekedésbe. A HÉV a külső kerületeknek, illetve az érintett agglomerációs településeknek is fontos, és egy jól használható közlekedési eszköz lenne, amennyiben pontos, biztonságos és valóban kényelmes is lenne - hangsúlyozta.

Az LMP szükségesnek látja kamerák telepítését a HÉV-szerelvényekre, mert a szinte teljesen bekamerázott budapesti buszflotta segített visszaszorítani a bűncselekményeket és a rongálásokat.

A csömöri és a gödöllői HÉV-en a közelmúltban több erőszakos cselekmény is történt, így a kamerák azért is fontosak lennének, hogy az utasok biztonságban érezhessék magukat - jegyezte meg.

A "siralmas" állapotú járművek miatt Bakos Bernadett járműbeszerzéseket is szorgalmazott, valamint ritkítások helyett szolgáltatásbővítést javasolt annak érdekében, hogy kevesebben válasszák az autós közlekedést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!