Megújulnak a Széchenyi tér oldalsétányai (+videó)

Belföld, 2024.03.20

Mintegy 30 millió forintból újul meg a Széchenyi tér öt oldalsétánya. A felújításról Dr. Binszki József várospolitikai alpolgármester tartott sajtótájékoztató a rekonstrukció helyszínén szerdán.

Megújulnak a Széchenyi tér oldalsétányai Mint Binszki József elmondta, a kivitelező Norbo-Ép Kft. már el is kezdte a munkálatokat, melynek keretében a Széchenyi tér 5 oldalsétánya újul meg. A munkálatok keretében a szegélyköveket felszedik, a megsüllyedteket szintbe hozzák, valamint az alapot is megerősítik ahol szükséges. A politikus ugyanakkor hozzátette, a legfontosabb az, hogy az aszfaltburkolat is megújul mintegy 3000 nm2-en. Az 5 oldalsétány felújítását a szegedi önkormányzat saját forrásból finanszírozza, amelyre mintegy 30 millió forintot különített el a város.  

Binszki József ugyanakkor emlékeztetett, hogy az önkormányzat számos helyen kezdett felújításba az utóbbi időben, melynek keretében megújult többek között a Lechner tér, a Bartók tér, az Aradi vértanúk tere, valamint az Árvízi emlékmű és környezete, de egyidejűleg több utcában is zajlanak rekonstrukciós munkálatok.  

A Széchenyi téri felújítások már zajlanak, a kivitelező pedig a tervek szerint április 15-én fejezi be a munkálatokat. 

(Webrádió)

Címkék

Széchenyi tér felújítás Dr. Binszki József Norbo-Ép Kft.
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!