Orbán Viktor: az EP-választás döntő kérdése az lesz, ki békepárti, és ki háborúpárti

Belföld, 2024.03.22

A döntő kérdés az európai parlamenti választáson nem a párthovatartozás lesz, hanem az, hogy ki békepárti, és ki háborúpárti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A közmédia brüsszeli stúdiójából sugárzott interjúban a kormányfő kifejtette, az európai politikai küzdelmekkel kapcsolatban eddig a hagyományos kategóriákban gondolkodtak, hogy van jobboldal, baloldal, vannak globalista vagy szuverenista erők, de most egy új dimenzió is nyílt: a döntő kérdés nem a párthovatartozás lesz, hanem, hogy ki a békepárti, és ki a háborúpárti.

Az lenne jó, ha Magyarországon és a többi európai országban is minél több békepárti politikust küldenének a választópolgárok az Európai Parlamentbe, és minél kevesebb háborúpártit - jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette: arról is érdemes beszélgetni, hogy utána hogyan lesz majd ebből baloldali-jobboldali együttműködés, hogy ki lesz az erősebb, de a legfontosabb, hogy megállítsák "a háborús pszichózist".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!