Voks 24 - Bemutatták a Szövetség Hírös Városért Egyesület, a DK, az LMP és az MSZP közös ellenzéki jelöltjeit Kecskeméten

Belföld, 2024.03.26

Bemutatták a június 9-ei választások közös ellenzéki - a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, az LMP és az MSZP - önkormányzati képviselőjelöltjeit és polgármesterjelöltjét Kecskeméten kedden.

Brúszel László, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület elnöke elmondta: egyesületük, valamint a DK, az LMP és az MSZP együttműködési megállapodás keretében közös polgármesterjelölt, közös egyéni képviselőjelöltek, közös kompenzációs lista állításáról és közös választási program megfogalmazásáról döntött.

Megjegyezte: együttműködésükhöz várhatóan más pártok is csatlakoznak, emiatt a kompenzációs lista még nyitott. Részletes, 12 pontos programjukat áprilisban ismertetik majd - tette hozzá.

Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, a DK, az LMP és az MSZP közös polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy jelenleg "nincs gazdája Kecskemétnek", olyan emberek irányítják, akik pártjuknak és egy szűk érdekcsoportnak akarnak megfelelni, nem pedig a városban élő emberek többségének. A betelepülő multik kiszolgálása mellett nem veszik észre a város polgárainak mindennapi gondjait, problémáit és azt sem, hogy a munkában töltött idő mellett az emberek szeretnének egy élhető, egészséges biztonságos városban élni - fogalmazott a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kecskemét 8. egyéni választókerületének képviselője.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke elmondta: "Kecskeméten is változásra van szükség", ezért olyan önkormányzatra, olyan jelöltekre van szükség, akik valóban tudják, ismerik a helyiek problémáit, és azért dolgoznak, hogy ezek megoldódjanak.

Hangsúlyozta: az együttműködés során az LMP számára fontos, hogy a jelölt, akit támogatnak amellett, hogy helyi születésű, legyen érzékeny a "zöld" kérdések iránt, az egészséges, élhető környezetért küzdjön, "mert a probléma nem kicsi" - tette hozzá a társelnök.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke kiemelte: nagyon fontos számukra, hogy a június 9-ei választásokon minél több olyan polgármester kerüljön a települések élére, és minél több olyan önkormányzati képviselő kerüljön a testületekbe, akik "nemcsak értik, hanem érzik is az emberek mindennapi problémáit". Akik egyformán nyitottak a fiatalok és az idősebbek, a vállalkozók és a munkavállalók, illetve a szakszervezetek felé. Olyan emberekre van szükség a testületekben, akik úgy tekintenek a polgármesteri hivatalra, mint a "segítés házára" - fogalmazott a társelnök.

Kopping Rita, a DK országos tanácsának tagja arról beszélt, hogy pártja elkötelezett híve az ellenzék teljes összefogásának, hiszen a választási törvénynek köszönhetően ez az egyetlen módja a változás elérésének.

Hangsúlyozta: a Demokratikus Koalíció a Szövetség a Hírös Városért Egyesület minden jelöltjét támogatja, és bízik benne, hogy az összefogás eredményeként a 2024-es választásokon sikerül hasonlóan jó vagy akár jobb eredményt elérniük, mint 2019-ben - tette hozzá a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kecskemét 4. egyéni választókerületének képviselője.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület, a DK, az LMP és az MSZP együttműködése révén Kecskemét mind a 14 egyéni választókerületében közös ellenzéki önkormányzati képviselőjelölteket állítanak, közülük 13 személye már eldőlt, egy még egyeztetés alatt áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!