Voks 24 - Ungár Péter: ne kampányoljon a budapestiek pénzén Karácsony Gergely!

Belföld, 2024.03.23

Véget kell vetni annak, hogy Karácsony Gergely főpolgármester politikai kampányt folytat a budapestiek pénzén - jelentette ki Ungár Péter, az LMP társelnöke szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikus közölte: az LMP szerint csak a mérték tekintetében van különbség a közpénzen folytatott, "Rogán Antal által irányított kormánypropaganda" és Karácsony Gergelynek a budapestiek pénzén folytatott politikai kampánya között.

Hozzátette, ezért is hiányolják, hogy Karácsony Gergely még nem írta alá Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt Tiszta Budapest elnevezésű kezdeményezését, amelyben szerepel, hogy politikai hirdetésekre tilos közpénzt használni.

Ungár Péter azt mondta: az elmúlt napokban beindult a kampány, ám Karácsony Gergely újabb és újabb gondolatai, amelyek sokszor ellentmondanak a korábbiaknak, "lekövethetetlenek".

Ugyanakkor az LMP nevében örömét fejezte ki, hogy a városvezető meggondolta magát, és mégiscsak lesz főpolgármester-jelölti vita. Vagyis Karácsony Gergely, korábbi jelzésével szemben, ki fog állni vitára Vitézy Dáviddal. Reményeik szerint erre minél hamarabb sor kerül - fűzte hozzá.

Továbbá azt gondolják - folytatta -, hogy senkinek a bizalmára nem érdemes Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, mert semmilyen programot nem kínál a budapestiek számára.

"Láttuk, hogy kiállt a Citadella elé, elmondta Gyurcsány Ferenc nevét különböző variációkban, majd csinált két, Megafon stílusú videót Karácsony Gergelyről" - fogalmazott.

Az LMP ezzel szemben programot kínál a budapestiek számára, ebben szerepel a BKV-őrség felállítása, a fiatalok számára az éjszakai metró elindítása, és az, hogy több figyelmet fordítanak Budapest azon, nem turistaközpontnak számító részeire, ahol a fővárosiak kétharmada él - mondta a párt társelnöke.

Ungár Péter közölte: azon dolgoznak, hogy miként lehet Budapest jobb város, ennek érdekében közös listát állítanak főpolgármester-jelöltjük, Vitézy Dávid civil egyesületével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!