3x3-as kosár Eb - Nem jutott tovább a női válogatott Jeruzsálemben

Sport, 2023.09.06

A magyar női válogatott Portugália után Litvániától is kikapott szerdán a Jeruzsálemben zajló 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, így nem jutott tovább a negyeddöntőbe.

Földi Attila szövetségi kapitány együttese - amely másfél órával korábban 16-10-re maradt alul Portugáliával szemben - annak a tudatában lépett pályára a folytatásban, hogy ha legalább öt ponttal győz, akkor ott lesz a negyeddöntőben, más esetben viszont búcsúzik az Eb-től. A négy trióból ugyanis az első két-két helyezett jut tovább a csütörtöki kieséses szakaszba.

A Böröndy Vivien, Papp Dia, Bach Boglárka, Hegedűs Janka összeállítású nemzeti csapat 0-4-gyel kezdett, ám Papp szinte egymaga 9-5-re fordított. A válogatott tartotta a három-négy pontos előnyt, majd Böröndy büntetőivel, 13-8-nál már elérhetőnek tűnt a továbbjutás. Bő három perccel a vége előtt 16-12 állt a nagyórán, ám ekkor teljes leblokkolás következett, és a hátralévő időben a magyarok már nem szereztek kosarat. A találkozó egy perccel a rendes mérkőzésidő vége előtt ért véget, amikor az ellenfél bedobta 21. pontját, a végeredmény 21-16 lett.

A nemzeti csapat két vereséggel búcsúzott az izraeli Eb-től, ahonnan a győztes és a legjobb, világranglista alapján ki nem jutó válogatott közvetlenül kvalifikálja magát a három olimpiai selejtezőtorna közül a másodikra, melyre júniusban kerül majd sor.

A rangsorban az Eb előtt hetedik magyar együttes a helyezése alapján ezzel együtt jó esélyekkel pályázik a kvalifikációs tornákon való szereplésre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!