3x3-as kosár Eb - Vereséggel kezdett a női válogatott Jeruzsálemben

Sport, 2023.09.06

A magyar női válogatott 16-10-re kikapott Portugáliától szerdán a Jeruzsálemben zajló 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének nyitányán.

Földi Attila szövetségi kapitány együttese - amely bő egy hete harmadik lett Debrecenben a Maurice Lacroix Women's Series tornán - annak a tudatában lépett pályára, hogy ha legyőzi a C csoport nyitányán Litvániával szemben 15-13-ra alulmaradt portugálokat, akkor már ott van a nyolc között. A négy trióból ugyanis az első két-két helyezett jut tovább a csütörtöki negyeddöntőbe.

A Böröndy Vivien, Papp Dia, Bach Boglárka, Hegedűs Janka összeállítású nemzeti csapat 3 és fél perc elteltével már 7-3-as hátrányba került, a mérkőzés derekán 9-4 állt a nagyórán. A magyarok sok labdát eladtak, emellett a kidolgozott portugál támadásokkal szemben inkább az egy-az-egy elleni játékot erőltették. A pontszegény találkozót így a végig vezető ellenfél nyerte.

A magyarok 19.20 órától a litvánokkal szállnak szembe, ha legalább öt ponttal győznek, akkor ott lesznek a negyeddöntőben, más esetben viszont búcsúznak az Eb-től. A női válogatott 2016-ban Európa-bajnok lett, 2017-ben és 2019-ben pedig ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. Az izraeli Eb győztese és a legjobb, világranglista alapján ki nem jutó válogatott közvetlenül kvalifikálja magát a három olimpiai selejtezőtorna közül a másodikra, melyre júniusban kerül majd sor.

A Csirke Ferenc vezette férfi válogatott nem jutott ki az idei kontinenstornára, és mivel csak 33. a világranglistán, ráadásul idén már nem versenyez, csak akkor vehet részt a közvetlen olimpiai kvalifikációban, ha megrendezi jövőre a három selejtezőtorna közül valamelyiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!