3x3-as kosárlabda Eb - A negyeddöntőben búcsúzott a női válogatott

Sport, 2021.09.12

A magyar női válogatott 11-10-re kikapott Németországtól a vasárnapi negyeddöntőben, így kiesett a Párizsban zajló 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokságon.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese pénteken a C csoportban Belgiumot 16-14-re, Romániát pedig 13-12-re verte a Szajna partján kialakított alkalmi kosárpavilonban. Ezzel csoportelsőként jutott a nyolc közé, ahol az A jelű trióban második német csapat várt rá.

A tokiói olimpiáról a magyarokhoz hasonlóan lemaradt ellenfél másfél perc alatt 5-2-re elhúzott. Papp Dia duplájára is érkezett válasz, de 7-8-nál már "lőtávolon" belül voltak a németek, a meccs derekán pedig 7-9 állt a nagyórán. Hat és fél perc elteltével, Bach Boglárka révén sikerült egyenlíteni (9-9), az utolsó percre 10-10-ről fordultak rá a csapatok. A hajrában viszont már csak a rivális talált a gyűrűbe, így a Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia, Bach Boglárka összeállítású magyar csapat számára befejeződött az Eb.

A nemzeti együttes júniusban, a debreceni pótselejtezőben épphogy lemaradt a tokiói olimpiáról, majd néhány héttel később sikerrel selejtezett Romániában a franciaországi Eb-re. Az alapemberek közül a párizsi Eb-n a honosított Goree Cyesha klubkötelezettségei, Török Ágnes pedig könyöksérülés miatt nem áll a válogatott rendelkezésére.

A magyarok 2016-ban Európa-bajnokok lettek Bukarestben, míg 2017-ben és 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyertek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!