3x3-as kosárlabda Eb-selejtező - Elődöntőben a férfiak Konstancában

Sport, 2022.06.05

A magyar férfi válogatott bejutott az elődöntőbe vasárnap a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, ezzel már csak egy győzelemre van az Eb-részvételtől.

A romániai tengerparton zajló kétnapos tornán Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese három győzelemmel, csoportelsőként jutott tovább a D jelű kvartettből, és a negyeddöntőben a B csoportban második spanyolok vártak rá.

Az Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállítású csapatnak a tervezettnél csaknem két órával többet kellett várnia a negyeddöntőre, ugyanis az előző mérkőzés alatt elkezdett esni az eső, majd felhőszakadás csapott le Konstancára. Vereb József, a magyar szövetség 3x3-as referense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a szervezők további csapadékra számítanak, egy közeli sportcsarnokba költöztették át a mezőnyt a kvalifikációs torna végjátékára. A magyarok számára azonban nem volt ismeretlen az alkalmi helyszín, ugyanis pénteken abban az arénában edzettek az Eb-rajt előtt.

A fedett pályás találkozón felváltva estek a kosarak, magyar részről főként Ivosev volt elemében. A válogatott 8-4-re, majd a meccs derekán 11-6-ra elhúzott, Keller és Demeter is fontos kosarakat dobott, Ivosev elképesztő blokkokat mutatott be, ám az ellenfél 14-9-ről 15-14-re feljött. Ivosev duplája megnyugtatta a csapatot, és 1 perc 45 másodperc még hátravolt a rendes játékidőből, amikor Demeter bedobta a magyarok 21. pontját, ami a 3x3-as szabályok szerint már a győzelmet jelentette (21-16).

A válogatott ezzel bekerült a 19.45 órakor kezdődő elődöntőbe, és ha ott Montenegrót is megveri, akkor kijut a szeptember 9-11-én Grazban sorra kerülő Eb-re.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!