3x3-as kosárlabda-vb - Ismét kikapott a férfi válogatott Bécsben

Sport, 2023.05.31

A magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott 21-20-ra kikapott Svájctól a bécsi világbajnokság második fordulójában, így két vereséggel áll a szerdai versenynap után.

Csirke Ferenc kapitány együttese délelőtt Mongólia ellen kezdte meg második vb-szereplését, és noha öt ponttal is vezetett, végül 21-19-re alulmaradt. A délutáni folytatásban a Kelemen Balázs, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Roszics Urosz összeállítású nemzeti csapatra az újonc Svájc várt, amely másfél perc elteltével 1-3-ra elhúzott. Roszics dupláját követően 5-3-ra módosult az állás, 11-6-nál már öt pont volt a magyar előny, a meccs derekán pedig 12-8-at mutatott az eredményjelző. A kényelmes különbség 16-12 után kezdett elolvadni, a magyarok megkapták 10. személyi hibájukat - innentől minden szabálytalanságért két büntető és labdabirtoklás járt -, és 17-18-nál ismét a rivális vezetett.

A hajrában fej fej mellett haladtak a csapatok, Demeter betörésével 20-19 lett az állás és karnyújtásnyira volt a győzelem, amikor - akárcsak korábban a mongolok - a svájciak bedobták a győztes duplát.

A magyarok pénteken folytatják szereplését az osztrák fővárosban Japán, majd Hollandia ellen, és a biztos továbbjutás érdekében mindkét ellenfelet meg kellene verniük.

Csütörtökön az 1/1-es mérleggel álló női válogatott szerepel a városháza előtti téren, ahol Földi Attila tanítványai a csehekkel és a kanadaiakkal csapnak össze.

A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak a továbbjutásért, és csak a sereghajtók búcsúznak a csoportkör végén.


Eredmény:

férfiak, D csoport, 2. forduló:

------------------------------
Svájc-Magyarország 21-20

korábban, 1. forduló:
Mongólia-Magyarország 21-19
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!