3x3-as kosárlabda-vb - Nem jutott tovább a női válogatott

Sport, 2023.06.01

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 21-11-re kikapott Kanadától csütörtökön a bécsi világbajnokságon, így nem jutott tovább a rájátszásba.

Földi Attila kapitány együttese délelőtt 17-14-es vereséget szenvedett a százszázalékos csehektől, így annak a tudatában kezdte meg utolsó csoportmeccsét a tavaly vb-ezüstérmes kanadaiak ellen, hogy ha nem nyer, akkor biztosan lemarad a szombati keresztbejátszásról.

A Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású gárda remek védekezéssel kezdett, és a Vasast erősítő Papp kosaraival 3-0-ra elhúzott. A 190 centis Plouffe ikrekre építő ellenfél 3-6-ra fordított, majd 5-10-re is vezetett. A magyaroknál csak Papp jeleskedett, a TF-es Hegedűs és Pusztai gyenge napot fogott ki, miközben a túloldalon sorra potyogtak a kosarak. A kanadaiak győztes találata 12 másodperccel a rendes játékidő vége előtt hullott a gyűrűbe, így a korábban kétszeres vb-ezüstérmes magyarok ezúttal a csoport negyedik helyezettjeként nem jutottak tovább.

A vb-n a csoportgyőztesek közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek, a másodikok és a harmadikok keresztbe játszanak a negyeddöntőért, a negyedikek és ötödikek pedig búcsúznak a csoportkör végén.

A Csirke Ferenc szakvezető irányította magyar férfi válogatott 0/2-es győzelmi mérleggel várja a pénteki folytatást.

Eredmény, C csoport, 4. forduló:

-------------------------------
Kanada-Magyarország 21-11

korábban, 3. forduló:
Csehország-Magyarország 17-14


A csoport végeredménye: 1. Kanada 3 győzelem (76 dobott pont), 2. Egyesült Államok 3 (75), 3. Csehország 3 (66), 4. MAGYARORSZÁG 1, 5. Mongólia 0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!