470-es világbajnokság - Gyapjasék hét helyet javítottak

Sport, 2021.03.10

A Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor egység hét pozíciót javítva a tizedik helyen áll a vitorlázók 470-es hajóosztályának világbajnokságán a portugáliai Vilamourában.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint szerdán a magyar egység számára kedvező, gyenge szélben rendezték a futamokat, amelyek során az elsőben - összesítésben a hatodikban - negyedikként értek célba, míg délután hetedikek lettek.

Mindez azt jelenti, hogy az összetettben hét helyet javítva már tizedikek, ám az egyetlen olimpiai kvótáért folyó csatában így is megelőzi őket a portugál és a svájci páros.

Az indulási jog megszerzésére jelenleg az összetett harmadik helyén álló, hazai vízen vitorlázó Costa-testvéreknek van a legnagyobb esélyük, előnyük a magyar hajó előtt 38 pont. A versenyben hét futam után a svéd Dahlberg, Bergström páros vezet.

Vitorlázásban Magyarországnak eddig négy olimpiai helye van. Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) éremesélyesként indulhat Tokióban. Rajtuk kívül még a szörfös Cholnoky Sára és Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, utóbbi testvérével, Jonatánnal válogatózik az ötkarikás játékokért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!