A 2007-es vagy a 2021-es bajnok Pick-Szeged nyerné az egymás elleni meccset?

Sport, 2021.07.13

Villámgyors bal kéz, szuper jobbszélső. Csupaszív kézilabdázó. Hűséges a csapatához, a városához. Berta Róbert válaszolt a Webrádió kérdéseire.

Berta Róbert
WR: Profiként csak a Szeged. Milyen megkereséseid voltak más kluboktól, mire volt nehéz nemet mondani?

B. R.: Profi pályafutásom során érkezett megkeresés német csapatoktól, amelyek közül a Wetzlar ajánlata volt a legkecsegtetőbb, erre volt a legnehezebb nemet mondanom. Azt gondolom jól döntöttem, mert következő évben bajnokságot tudtunk nyerni a Szegeddel.

WR: A fallabda milyen szerepet játszik most az életedben?

B. R.: A fallabda egy kiegészítő sportnak indult a profi pályafutásom befejezése után, de az évek előre haladtával fontos szerepet kezdett játszani az életemben, versenyeztem, illetve sikeres edző vizsgát követően öt éven keresztül oktattam is a fallabdát. Sajnos az egészségi állapotom, egészen pontosan a térdem állapota nem teszi egyelőre lehetővé a fallabda játék űzését illetve oktatását. Remélem, a térdműtétem után visszatérhetek a fallabdához is.

WR: A családból ki sportol és mit?

B. R.: A családból a kislányom űzi a sportot komolyabban, ő Hip-hop tánccal foglalkozik, és a vírus helyzet előtti időszakban szertornázott is.

WR: Van már programod 2022. január 13. és 30. között?

B. R.: A 2022-es magyarországi rendezésű Európa bajnokság nagyon fontos állomása lehet a megújult, és az gondolom, hogy ma már igazi komoly játékerőt képviselő fiatalokból álló magyar válogatottnak a világelit közé történő megérkezésnek. Azt gondolom jogos elvárás a mostani válogatottal szemben, hogy a legjobbakkal is felvegyék a versenyt, és akár a dobogós hely megszerzése sem lehet elérhetetlen cél. Mindenféleképpen szeretnék kilátogatni a Szegeden megrendezett mérkőzések közül többre is.

WR: A Pick idén is bajnok lett. Ha a 2007-es és a 2021-es bajnokcsapatot össze lehetne ereszteni, melyik nyerne, milyen meccs lenne az?

B. R.: Ha össze kellene hasonlítanom a 2007-es és a 2021-es bajnokcsapatot nagyon nehéz dolgom lenne, mivel a játék sok elemében változott, de szerintem egy szoros mérkőzés születne ebből a találkozóból.

WR: Merre tart a kézilabda?

A kézilabda jól láthatóan az elmúlt évtizedben eltolódott a fizikalitás, illetve az iszonyatos dinamika, illetve egyéni képességek felé. Az elmúlt 10 évben a játék nagyon sokat gyorsult, sokkal nagyobb teret kapnak az egyéni képességek, ily módon a játék sokkal gyorsabbá vált ezért az gondolom hogy még élvezhetőbb lett.

WR: Ki volt a kedvenc csapattársad?

B. R.: Ez egy nagyon nehéz kérdés, nagyon sok csapat társammal szeretem együtt játszani, azt gondolom, hogy a 2007-es, illetve az azt megelőző egy-két évben játszó csapat volt az a csapat, amelyben a legjobban éreztem magam.
(Webrádió)

Címkék

Pick Szeged Berta Róbert
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!