A Békéscsaba lengyel, a Szent Benedek RA cseh ellenféllel kezd a női röplabda CEV Kupában

Sport, 2023.07.19

A Swietelsky-Békéscsaba a lengyel Bielsko-Bialával, a Szent Benedek RA pedig a cseh Selmy Brnóval találkozik a női röplabda CEV Kupa 32-es főtáblájának első fordulójában.

A viharsarkiak a nyolcaddöntőbe jutásért a lengyel bajnokság legutóbbi idényében negyedik BKS Bostik ZGO Bielsko-Bialával csapnak össze. A rivális egy-egy észt és brazil légióstól eltekintve csak hazai röplabdázókat foglalkoztat. Továbbjutás esetén a BRSE egy másik lengyel csapattal, a Chemik Policéval, vagy egy Bajnokok Ligája-selejtezőből érkező együttessel játszik.

A másodszor nemzetközi kupaszereplő Szent Benedek RA a Selmy Brnóval találkozik a nyitókörben. A brnóiak a legutóbbi idényben döntősök voltak a cseh Extraligában, és egyelőre nem hozták nyilvánosságra, milyen játékoskerettel vágnak neki az új idénynek. A balatonfürediek tavaly éppen cseh riválissal, a Dukla Libereccel szemben búcsúztak a nyolcaddöntőben. Amennyiben most is túljutnak az első fordulón, akkor a szerb Crvena zvezda vagy a spanyol Tenerife La Laguna lesz az ellenfelük a 16 között.

Az elsőkörös párharcokat november 7-9. és 14-16. között rendezik, a Balaton-partiak hazai pályán, a viharsarkiak idegenben kezdenek.

A Challenge Kupában a magyar klubok közül két férfi és egy női csapat volt érdekelt: a sok nevező miatt mindkét nemnél 64 csapatos főtáblát sorsoltak, a Fatum-Nyíregyháza pedig a spanyol FP PRO Voley Andaluciát kapta ellenfélül. Az észak- és dél-amerikai idegenlégiósokat foglalkoztató nemzetközi kupaújonc rivális az előző idényben hazája bajnokságában negyedik, míg a Spanyol Kupában harmadik helyen zárt. A nyírségiek hazai pályán játszhatják a visszavágót október 17. és 19. között, az első mérkőzést egy héttel korábban rendezik, ha a szabolcsiak továbbjutnak, a következő fordulóban a román CSM Bucuresti vár rájuk.

A férfiaknál a nemzetközi mezőnyben most bemutatkozó, legutóbb bajnoki ezüstérmes MÁV Előre SC osztrák rivális, a VCA Amstetttten NÖ ellen játszhatja története első európai kupameccsét, míg a Pénzügyőr SE az izraeli Hapoel Joav Kfar Sabával találkozik október 24. és 26., illetve október 31. és november 2. között. A székesfehérváriak odahaza, a fővárosiak idegenben kezdenek, továbbjutás esetén előbbire svájci, míg utóbbira horvát együttes vár november végén a 32 között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!