A diszkoszvető Huszák János képesnek érzi magát a 66 méteres szintre

Sport, 2021.04.27

Huszák János másfél hete már közel került a férfi diszkoszvetők 66 méteres olimpiai szintjéhez, és úgy érzi, benne van a kvótához szükséges eredmény.

Az M1 aktuális csatornának adott interjúban a tavaly nyár óta Zágrábban, Varga Roland irányítása mellett készülő atléta elmondta, mindenképpen szeretné megdobni a szintet, hogy ne kelljen a ranglistahelyezést számolgatniuk a június 30-án záruló kvalifikációs időszak végén.

A magyar bajnok sportoló már március elején kiváló formában volt és 64 méter feletti eredményt ért el egy horvátországi versenyen, másfél hete pedig Szombathelyen 65,38 méteres egyéni csúcsot dobott.

A 29 éves versenyző, mint mondta, örül élete első 65 méter feletti dobásának, amivel már közel van az ötkarikás induláshoz, de még nincs kvótás helyen, a ranglistán a 33., és Tokióban 32 diszkoszvető szerepelhet majd.

"A múlt héten nem éreztem, hogy minden kijött volna belőlem. Technikailag is voltak hiányosságok és az időjárási körülmények sem voltak kedvezőek" - jegyezte meg Huszák. Hozzátette, hogy 6-7 fok volt Szombathelyen, ami nem ideális. - "Bennem van a szint, és remélem, hogy ki jön majd belőlem."

Huszák János legközelebb a jövő hétvégi dobó Európa Kupán lép majd dobókörbe Splitben. E mellett egyelőre az biztos, hogy június elején Tatabányán, majd a június 26-27-i országos bajnokságon szerepel, de még több más viadalon is indulni akar, ezek viszont még egyeztetés alatt állnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!