A DVSC Labdarúgó Akadémia partneregyesülete lett a Hajdúszoboszló

Sport, 2021.11.19

Partneregyesületi szerződést kötött egymással a DVSC Labdarúgó Akadémia (DLA) és a Hajdúszoboszlói Sport Egyesület pénteken, a Debrecen-pallagi edzőcentrumban.

A DLA ősszel új tehetségkutató- és gondozó programot indított el, amelyet elsősorban a DVSC iránti szimpátia jellemez. Hajdúszoboszló az elsők között csatlakozik a programhoz - közölték a szervezők.

Közleményük szerint olyan futballközösség megalkotása a céljuk, amely szem előtt tarja a DVSC tradícióját, hagyományait. Ennek fontos alkotóeleme, hogy az akadémia minél több régiós és saját nevelésű játékost neveljen a felnőtt csapatnak, olyan labdarúgókat, akik akár a nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

A programban szerepel a kiemelt képességekkel rendelkező fiatal játékosok akadémiára kerülésének előkészítése, és a tehetséges játékosok kiválasztása 9-12 éves korban, valamint a partnerkluboknál tevékenykedő szakemberek tudásának megerősítése.

A jövőben azt tervezik, hogy a DVSC felnőtt bajnoki, illetve kupamérkőzésein bekísérőként, zászlóvivőként vagy labdaszedőként szerepelhessenek a partneregyesületek játékosai, hogy kedvenceiket így "testközelből" is láthassák játszani.

Az együttműködés jegyében a partnerklubok a gyerekek és az utánpótláskorú labdarúgók képzését közös szakmai koncepció alapján, a DLA szakmai támogatásával végzik, annak segítségét elfogadják, és segítik az utánpótláskorú játékosok orientációját az akadémiára - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!