A fejlődés a célja Norvégiában Máthé Dominik válogatott kézilabdázónak

Sport, 2020.03.23

Elsősorban a fejlődés és a tanulás a célja Máthé Dominiknak, a Balatonfüred válogatott kézilabdázójának, aki nyártól a norvég Elverumban folytatja pályafutását.

A 20 éves jobbátlövő az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a norvég kézilabda nagyon magas szintet képvisel, ezért abban bízik, hogy könnyen tud majd fejlődni.

"Füreden nem vagyok hozzászokva a heti két mérkőzéshez, ez biztosan nehéz lesz az elején, és remélem, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában szerepel majd, ahol szeretnék minél több meccsen pályára lépni és minél több gólt szerezni" - jelentette ki Máthé, aki 2022-ig szóló szerződést írt alá az Elverummal. Hozzátette, jelenleg hetente egy-két alkalommal egyeztet telefonon az új edzőjével, és bár a koronavírus-járvány miatt az ideje nagy részét otthon tölti a családjával, néhányszor kimegy futni a szabad levegőre, az erőnléti edzője által küldött egyéni programot pedig a lakásban végzi el.

"A magyar bajnokságból hét mérkőzésünk maradt, ezeket három-négy hét alatt le lehet játszani, de egyelőre csak annyi biztos, hogy a mostani és a következő héten még a csapat minden tagja biztosan otthon marad" - mondta a fiatal játékos.

Máthé úgy fogalmazott, amit a kézilabda-szövetség előír, ahhoz igazodnak majd a csapatok és a játékosok is, de májusban nehéz lesz folytatni a bajnokságot, a tervek szerint ugyanis júniusban már a válogatottnak lennének mérkőzései.

A 2018-ban az év junior kézilabdázójának megválasztott játékos kijelentette, nem úgy szeretne távozni Balatonfüredről, hogy a csapat hatodik helyen zár a tabellán, a járvány miatt kialakult helyzet pedig azért is jött rosszkor a számukra, mert épp jó formába lendültek.

"A szezonnal nem vagyok elégedett, mert sajnos kiestünk az EHF Kupából, de a bajnokságban épp a Ferencváros ellen játszottunk volna, és ha sikerül nyerni, akkor visszakapaszkodtunk volna az élbolyba" - mondta Máthé, hozzátéve, hogy szerinte a Balatonfürednek reális lenne a bajnoki 4-5. hely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!