A férfi kézilabda NB I-ben indulna a Dinamo Bucuresti

Sport, 2020.03.03

A román bajnok Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapata ősztől a magyar élvonalban szeretne szerepelni.

Ovidiu Semen klubmenedzser kedden elmondta, azért döntöttek így, mert a román szövetség (FRH) határozata értelmében a következő idénytől csapatonként legfeljebb három olyan játékos szerepeltetésére lesz lehetőség, aki nem európai uniós állampolgár. A bukarestieknek jelenleg nyolc ilyen kézilabdázójuk van.

"Ha ezt a döntést nem lehet megváltoztatni, a következő szezonban már nem veszünk részt a román bajnokságban, és az egyik környező ország, valószínűleg Magyarország élvonalában indulunk" - idézi Ovidiu Sement a román TVR Sport honlapja.

Hangsúlyozta, miután egykori játékosuk, a 2009 februárjában meggyilkolt Marian Cozma évekig Veszprémben szerepelt, nagyon jó a kapcsolatuk a klubbal. Már kapcsolatba is léptek a magyar szövetséggel (MKSZ), hogy mielőbb megoldást találjanak a problémájukra.

Az MKSZ ugyanakkor kedd esti közleményében cáfolta a megkeresést. "A Magyar Kézilabda Szövetséget eddig a Dinamo Bucuresti és más sem kereste meg a bukarestiek magyar bajnokságban való indulásával kapcsolatban" - írták.

A Dinamo a mostani szezonban a Bajnokok Ligája alsó ágán szerepelt, a rájátszásban elbúcsúztatta a portugál Sporting CP együttesét, a negyeddöntőbe kerülésért pedig a Paris Saint-Germain lesz az ellenfele.

Nem a bukaresti együttes lenne az első külföldi csapat a magyar NB I-ben, a férfiaknál a szlovák Tatran Presov a 2009/10-es és a 2010/11-es idény alapszakaszában is szerepelt, a nőknél pedig az osztrák Hypo Niederösterreich játszott a 2003/04-es szezon alapszakaszában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!