A Honvéd nyerte a birkózók csapatbajnokságát

Sport, 2023.11.08

A Budapesti Honvéd nyerte szerdán a birkózók országos csapatbajnokságát a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA).

Az egész napos torna nyolc csapat részvételével zajlott a csepeli csarnokban, közülük az ESMTK és a Budapesti Honvéd vívta a döntőt. Az erzsébetiek a Cegléd, a Kertváros és a Ferencváros együttesét felülmúlva jutottak be a fináléba, míg a BHSE a Vasast, a Dorogot és a Csepel TC-t verte a csoportmérkőzések során.

Az odavágó küzdelmei egyértelmű Honvéd sikerrel értek véget, mind a hat súlycsoportban a BHSE birkózója győzött. A visszavágón, melyen változott a fogásnemek elosztása, az ESMTK a 74 kilóban válogatott Kuramagomedov Murad, valamint a még utánpótláskorú Mányik Dávid révén szépíteni tudott, de már az első mérkőzés után eldőlt a bajnoki cím sorsa, amelyet végül 10-2-re a Honvéd nyert. Az odavágón kötöttfogással kezdtek és a szabadfogással felváltva haladtak felfelé a kategóriákban, míg a visszavágón szabadfogással indult a küzdelem. Az erzsébetiek a döntőben a fiatalabb versenyzőknek szavaztak bizalmat, így a vb-ezüstérmes Szőke Alex és Losonczi Dávid nem lépett szőnyegre a BHSE ellen. A dobogó alsó fokára az FTC állhatott fel.

A csb éremcsatái előtt került sor a szeptemberben rendezett belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokság érmeseinek köszöntésére. Az újdonsült világbajnok Muszukajev Iszmail (65 kg) - Magyarország történetének második szabadfogású vb-győztese -, illetve a vb-ezüstérmes kötöttfogású Losonczi Dávid (87 kg) és Fritsch Róbert (72 kg) vehetett át díjat, valamint az MBSZ támogatói is elismerésben részesültek. Az ünnepségre meghívást kapott a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában ötödik helyen végző Ligeti Dániel is, aki betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!