A japánok csúcsmezőnyt terveznek a márciusi nagojai női maratonra

Sport, 2021.09.10

Minden korábbinál nagyobb mezőnyt, a friss bejelentés szerint 22 ezer futót, köztük külföldieket is várnak a japán szervezők a jövő évi nagojai női maratonra.

Az insidethegames.biz híre szerint a március 13-ra tervezett esemény házigazdái annak ellenére bizakodnak a rekord részvételben, hogy továbbra is terjed a koronavírus-járvány, bár az utóbbi időben javult a helyzet, amennyiben az augusztus 26-i negatív csúcshoz, a csaknem 25 ezres esetszámhoz képest legutóbb jóval tizenegy ezer alatti napi új beteget regisztráltak az országban. A pandémia miatt a július-augusztusi tokiói nyári olimpiát, majd a paralimpiát is nézők nélkül voltak kénytelenek megrendezni a japánok.

"A járvány idején szerzett tapasztalatainkat felhasználva mindent megteszünk, hogy biztosítsuk huszonkétezer futó egészségét és biztonságát" - idézte a portál Kitano Kodzsit, a nagojai viadal versenyigazgatóját.

A világ egyik legnagyobb női maratoniját 1980 óta tartják meg évente. 2019-ben 21 436-an indultak, míg 2020-ban a Covid-19 kitörése miatt csak elitversenyt rendeztek 110 résztvevővel. Az idén márciusban lezajlott futamon, amely a világjárvány kezdete óta az első tömeges sportesemény volt Japánban, 4704 helyi maratonista rajtolt el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!