A jégkorongozó Bálizs Bence a norvég elődöntőshöz igazolt

Sport, 2023.05.26

Az előző idényben elődöntős norvég Sparta Sarpsborg jégkorongcsapatában folytatja pályafutását Bálizs Bence, aki a magyar válogatott elsőszámú kapusa volt a tamperei-rigai világbajnokságon.

A klub pénteken honlapján közölte, hogy egyéves szerződést kötött Bálizzsal, aki kedden lesz 33 esztendős.

"Az volt a cél, hogy tegyek meg fölfelé egy következő lépést, és a magyar-, majd a lengyelországi szezon után úgy érzem, ez sikerült is, hiszen Norvégia stabil A-csoportos hokiország" - mondta az MTI-nek Bálizs, aki a 2022/23-as évadban a GKS Jastrzebie alakulatában szerepelt. Az alapszakaszban 39 mérkőzésen 2,12 gólt kapott átlagban és 92,3 százalékkal védte a lövéseket. A rájátszásban hét találkozóig jutott, 2,66-os kapott gólátlaggal és 92 százalékos védési hatékonysággal.

"A világbajnokság előtt már nézegettek a norvégok, és minden bizonnyal a vb-szereplésem meggyőzte őket. Nagyon profi a klub, a szerződés aláírása után már meg is rendelték az új felszerelésemet. A családom is velem tart, így nagyon várom már az új kihívást" - tette hozzá Bálizs, aki a válogatott számára az elitből való búcsúzást hozó vb-n négy összecsapáson kapott lehetőséget. Átlagban 3,68 gólt kapott és 89,9 százalékkal védett, vezérletével győzött a gárda hosszabbításban a franciákkal szemben, és vele az osztrákok elleni ki-ki mérkőzésen is sikerült pontot szerezni, ám az kevés volt a bennmaradáshoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!