A kalapácsvető Halász Bence olimpiai szintet dobott Lengyelországban

Sport, 2019.06.12

A kalapácsvető Halász Bence 78,27 méteres teljesítményével olimpiai szintet dobott szerdán a lengyelországi Bydgoszczban zajló atlétikai versenyen.

A magyar szövetség (MASZ) tájékoztatása szerint a 21 éves versenyző több mint másfél méterrel megdöntötte idei legjobbját (76,61), s a kvalifikációs szintet (77,50) is magabiztosan túldobta, így indulhat a jövő évi ötkarikás játékokon.

Halász - aki a hétpróbázó Krizsán Xénia után a második olimpiai szinttel rendelkező magyar atléta - a negyedik helyen végzett.

"Igazából nem volt kérdés, hogy Bence meg fogja dobni a szintet, ugyanakkor lelkileg megnyugvást adhat neki, hogy ilyen hamar sikerült. Ez már most látszott, hiszen a következő dobása még nagyobb volt, sőt, az azt követő nyolcvan méter fölé szállt, de ott kilépett a körből" - mondta az MTI-nek Németh Zsolt, aki testvérével, Németh Lászlóval közösen felel Halász Bence felkészítéséért.

A szakember hozzátette, rendkívül sűrű program vár tanítványára, aki a felnőtt világbajnokság mellett indul az U23-as Európa-bajnokságon is, illetve többek között a Gyula István Memorialon is dobókörbe lép.

Az Irena Szewinska-emlékversenyen Nguyen Anasztázia 6,57 méterrel megnyerte a női távolugrást, Szűcs Valdó pedig 13.98 másodperccel ötödik lett 110 méter gáton.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!