A kenus Mike Róbert a halasztás ellenére ott akar lenni Tokióban

Sport, 2020.04.21

Mike Róbert, világbajnok kenus azt mondta, hiába halasztották el az olimpiát, ő akkor is ott szeretne lenni Tokióban Korisánszky Dáviddal párosban.

"Úgy készültem, hogy ez lesz az utolsó évem, az utolsó olimpiám, de mivel ciklusokban gondolkodok, ezért alkalmazkodom a halasztáshoz - nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek a májusban 36. születésnapját ünneplő versenyző. - Most egy hihetetlen nagy kérdőjel van bennem, azt sem tudom pontosan, hogy idén milyen versenyek lesznek, próbálom fizikálisan és mentálisan is konzerválni a formám."

A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, amely az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.

"Nem tudom, hogy mennyire kedvez ez a plusz egy év a kvótaszerzés szempontjából a magyar kenus szakágnak. Az a baj, hogy kevesen vagyunk a kajakosokhoz képest. Valószínűleg jó lett volna, ha idén többet tudunk versenyezni, hogy a fiatalabbak is szerezhessenek versenyrutint, de ez egy új helyzet, ezt kell megoldanunk jövőre." - fogalmazott Mike Róbert.

A KSI kenusai a járványhelyzet ellenére nem szakadtak ki a megszokott környezetükből, most naponta egyszer eveznek a Gubacsi-hídnál.

Férfi kenuban Magyarországnak egyelőre nincs kvótája a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokra, amelyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak el egy évvel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!