A koronavírus-járvány hatásai a sporttelevíziózásban: EBU-interjú Székely Dáviddal

Sport, 2020.06.03

Hogyan reagált a közmédia, azon belül az M4 Sport az élő sportközvetítések szüneteltetésére, milyen kihívások és lehetőségek jelentkeztek ezen időszak alatt, hogyan sikerült a visszatérés és milyen tanulságokkal járt a válság - erről beszélt Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója abban az interjúban, amelyben az Európai Műsorszórók Szövetsége (EBU) az MTVA, a BBC és a finn közszolgálati média (Yle) képviselőjét kérdezte a koronavírus-járvány okozta helyzetre adott válaszokról.

"Soha nem fogom elfelejteni azt a két napot, amikor márciusban mindent töröltek" - mondta Székely Dávid. "Az első ötletünk a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság ismételése volt, mert arra a tornára több mint 40 év szünet után jutott ki a magyar válogatott. Ezzel időt nyertünk, majd megállapodtunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal arról, hogy 1992-től megismételjük az olimpiák legemlékezetesebb pillanatait. Ezek voltak a kezdő lépések, később pedig élő közvetítések híján korábbi Forma-1-es futamokat sugároztunk, miután gyorsan sikerült megegyeznünk a jogtulajdonosokkal."

Ahogy a csatornaigazgató fogalmazott: alapvetően minden megváltozott, nem voltak élő műsorok, de szerinte jó tartalmakkal sikerült megtöltenünk a műsoridőt.

"A klasszikus sportcsatornából egy időre archív csatornává váltunk, de igyekeztünk olyan sporteseményeket megmutatni, amelyek jó emlékeket ébresztenek a magyar szurkolókban" - fogalmazott.

Székely Dávid beszélt a magyar labdarúgó-bajnokság újraindulásával kapcsolatos tapasztalatokról is, az előkészületekről, a biztonsági intézkedések betartásáról is, valamint külföldi kollégáival egyeztették, hogy televíziós szempontból milyen tanulságokkal járt a válság, ezeket hogyan lehet majd a jövőben beépíteni a mindennapi munkába.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!