A Lausanne jégkorongcsapatával döntős edzőt, Bartalis Balázst dicséri a helyi sajtó

Sport, 2024.04.30

Bartalis Balázst, a Lausanne HC jégkorongcsapatának másodedzőjét, egyben képességfejlesztő trénerét dicséri a Blick című lap, amely kiemeli, hogy négy év alatt harmadszor jut döntőbe olyan együttes, amelynél a magyar tréner szerepet vállal.

Már a cikk címe sokat mondó, a szerző azt a kérdést veti fel: nem Bartalis áll-e a lausanne-i sikerek mögött? Maga az edző ugyanakkor szerényen nyilatkozik, mint mondja, ő csak egy darabja a kirakósnak.

A pontos feladatára vonatkozó kérdésre úgy válaszol, hogy elsődlegesen a játékosok egyéni képességeinek fejlesztésével foglalkozik, ugyanakkor a vezetőedző Geoff Ward segítője is egyben és tartja a kapcsolatot a mérkőzést a lelátóról figyelő videóedzős kollégával.

Az előző idényben még a Genfnél, a Geneve-Servette HC-nél tevékenykedett, ahol ő ült fent az edzőknek fenntartott lelátói részen. Ahhoz képest most látja, mi történik a padnál, nagyobb a felelőssége, amit értékel. Éppen ezzel az új szerepkörrel magyarázza, hogy eljött a címvédőtől egy gyengébb eredményekkel rendelkező csapathoz.

Bartalis Balázs tavaly a Servette-tel lett bajnok, 2021-ben pedig a svéd Växjö Lakers HC-val.

A cikk kiemeli, hogy a magyar tréner irányításával a játékosok láthatóan sokat léptek előre egyénileg. Ő maga úgy fogalmaz, hogy az edzői stábbal jól sikerült a nyári felkészülés, amikor ő megérkezett, a játékosok készen álltak és éhesek voltak a sikerre.

"Azt mondanám, hogy én csak egy darabja vagyok a nagyon nagy puzzle-nek" - fogalmazott, hozzátéve, hogy nem kellett forradalmasítani a klubot.

A 29 éves Bartalis Balázs már svéd és svájci bajnoki címmel rendelkezik. Testvére, Bartalis István, a Hydro Fehérvár HC csatára.

A Zürich Lions és a Lausanne HC döntője 3-3-ra áll és kedden (ma) zárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!