A legfiatalabb gólszerzők

Sport, 2019.11.17

Az idei szezonban a Barcelona csapatánál megdőlt a rekord a legfiatalabb gólszerző személyében,körülnéztünk a topkluboknál, hogy kik vezetik ezt a listát.

Barcelona - Ansu Fati

Ansu Fati döntötte meg a rekordot, aki ezzel együtt a legfiatalabb gólszerző is lett a topligákban, hiszen az idei szezonban, mindössze 16 évesen és 10 hónaposan talált be az Osasuna csapatának a 2-2-re végződő bajnokin. Fati 9 éves kora óta játszik a Barcelonában és sok sérülés miatt gyorsan megkapta a lehetőséget a felnőttek között, amit meg is hálált. Nagy kérdés, hogy a tehetségét, hogyan tudja kamatoztatni a jövőben, a potenciál benne van.

Liverpool - Micheal Owen

Valószínűleg senkit nem lepett meg, hogy a Liverpool csapatánál Owen a csúcstartó. Owen 1996-ban kapta meg a lehetőséget a vörösöknél, amit góllal hálált meg 17 évesen 4 hónaposan 22 naposan, a Bet365 bónusz adatai alapján. Ebben a szezonban csak 2 találkozón lépett pályára, viszont a következő idényben már alapembere volt a csapatnak és holtversenyben 18 góllal gólkirály lett. 2004-ig volt a Liverpool tagja és minden évben 10 gól felett lőtt a bajnokságban. Az angol válogatottban is jól termelt a játékos, hiszen 89 válogatott találkozón 40-szer volt eredményes.

Arsenal - Cesc Fabregas

A spanyol játékos 2003-ban mindössze 16 évesen került az Arsenal csapatához a Barcelonában nevelkedő játékos. Az első szezonjában még nem kapott nagyobb szerepet a középpályás, de a másodikban már 33 bajnokin a pályára lépett és gólokat is szerzett. A Blackburn Rovers elleni bajnokin 17 évesen 3hónaposan és 21 naposan talált a kapuba, ezzel csúcstartó a londoniaknál. 21 évesen már a csapatkapitánya volt az ágyúsoknak, akiket 2012-ben hagyott ott 212 lejátszott mérkőzés után a gólpasszkirály.

Alberto Rivera - Real Madrid

A Real Madrid csúcstartója messze elmaradt az Owen és Fabregas által befutott karriertől, hiszen a Real Madrid első csapatában 7 év alatt mindössze csak 3 találkozón lépett pályára. Ám a rekord így is az övé, hiszen 17 évesen 3 hónaposan és 25 naposan bevette a Celta Vigo kapuját, az 1xbet alternatív link információi alapján. Rivera leginkább a Real Madrid B csapatában játszott, majd 2002-ben hagyta ott a királyi gárdát és spanyol kiscsapatokban játszott karrierje további részében.

Bayern München - Roque Santa Cruz

Santa Cruz neve azért már ismerősebb lehet, a paraguayi csatár 1999-ben került Münchenbe, és ebben az évben lőtte a rekordot jelentő gólját, 18 évesen és 12 naposan. Santa Cruz 2007-ig játszott Münchenben, nagy gólvágónak sosem számított, hiszen 5 találat volt a legtöbb, amit egy szezonban elért, de így is 155 találkozón pályára lépett a bajoroknál. Majd 2007-ben a Premier Leaguet és a Blackburn Roverst válaszotta a paraguayi támadó.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!