A lett kormányfő ellenzi a jégkorong-vb közös rendezését Fehéroroszországgal

Sport, 2020.10.30

A lett miniszterelnök kételkedik benne, hogy biztonságosan lebonyolítható a férfi jégkorong-világbajnokság Fehéroroszországban, amely Lettországgal együtt társrendezője a jövő évi eseménynek.

Krisjanis Karins aggályainak a TV3 lett televíziós csatornának nyilatkozva adott hangot. A kormányfő, aki korábban már kérte a sportági világszövetséget (IIHF), hogy vegye el a tornát Fehéroroszországtól, úgy vélte: a félelmek oda vezethetnek, hogy az országok el fognak állni a vb-részvételtől.

A balti ország kezdettől azon államok sorába tartozik, amelyek elcsalt fehérorosz elnökválasztásról beszélnek, bírálják a tisztében az augusztusi referendumon megerősített Alekszandr Lukasenkát, s elítélik az új választást követelő ellenzékkel szembeni durva hatósági erőszakot, tiltakozók tömegeinek folytatódó börtönbe zárását.

Az IIHF érvényben lévő döntése értelmében a férfi hokisok elit-világbajnokságát 2021. május 21-től június 6-ig rendeznék Minszkben és Rigában. A nemzetközi szövetség elnöke, René Fasel a múlt hónapban úgy fogalmazott: politikai okokból nem halasztható el a jövő évi elit-vb, amelyet Fehéroroszországnak és Lettországnak együtt kell megrendeznie.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!